Mainos

Eerola hävisi hallintovaliokunnan puheenjohtajan paikan

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on valinnut hallintovaliokunnan puheenjohtajaksi Pirkko Mattilan. Hän löi ryhmän äänestyksessä vastaehdokkaansa Juho Eerolan ja Ismo Soukolan selvin äänin.

Mattila sai 25 ääntä ja Eerola ja Soukola 5 ääntä.

Mattila korvaa hallintovaliokunnan puheenjohtajana Jussi Halla-ahon, joka joutui luopumaan tehtävästä rikostuomiosta nousseen kohun vuoksi. Halla-aho tuomittiin korkeimmassa oikeudessa sakkoihin islaminuskoa ja somaleita loukanneesta blogikirjoituksestaan.

Halla-aho oli ehdottanut seuraajakseen Eerolaa.

Mattila ei halunnut ottaa kantaa siihen vaikuttiko Eerolan aiempi tausta ulkomaalaisvastaisessa Suomen Sisussa hänen valintaansa.

- Tässä ei ole nyt äänestetty Suomen Sisusta, vaan hallintovaliokunnan puheenjohtajuudesta.

Kansanedustaja ei nähnyt myöskään dramatiikkaa valiokunnan puheenjohtajan vaihdoksessa, vaikka sitä vaativat mm. kaikki muut eduskuntaryhmät viime viikolla.

- Se oli nimenomaan mediamylläkkä. Eduskuntaryhmä on ymmärtänyt, että kun hän on jäänyt pois siihen pitää valita uusi puheenjohtaja ja minusta tässä oli ihan normaalista prosessista kysymys.

Mattilan mukaan hänen ulkomaalaislinjansa noudattelee perussuomalaisten puolueohjelmaa. Hän ei myöskään halunnut arvioida edustaako hän Halla-ahoa maltillisempaa linjaa.

- Meillä vaihtuu siis puheenjohtaja, ei puolue eikä puolueohjelma. Minä toimin täysin perussuomalaisten puolueohjelman mukaan. Ei siinä ole sen kummemmasta kysymys.

Mattila antoi kiitosta Jussi Halla-aholle valiokunnan puheenjohtajana.

- Hän on hoitanut tehtävänsä hyvin sujuvasti, täsmällisesti ja oikein

Eerola: Ei äänestetty linjasta

Kansanedustaja ja varapuheenjohtaja Juho Eerola otti selvälukuisen häviönsä rauhallisesti. Eerola ei usko, että eduskuntaryhmässä äänestettiin myös ulkomaalaislinjasta.

- Meillä on kaikilla sama perussuomalainen linja myös näissä hallintovaliokunnan alaisuuteen kuuluvissa asioissa. Ne on kaikki siellä meidän eduskuntavaaliohjelmassa linjattu.

Eerola kiistää, että äänestyksestä jäisi eripuraa eduskuntaryhmän sisälle.

- Pirkko Mattila on hyvin pitkään ollut tässä hallintovaliokunnassa ja tuntee ne kuviot ja tietää menettelytavat. Kyllä me kaikki hänen takanaan tässä seistään.

Eerola luopui viime viikolla ulkomaalaisvastaisen Suomen Sisun jäsenyydestä, koska jäsenyydestä tehtiin Eerolan mukaan lyömäase häntä itseään ja puoluetta kohtaan. Eerola ei usko, että aiempi jäsenyys esti hänen valintansa hallintovaliokunnan johtoon.

- En näe että tuolla entisellä Suomen Sisun jäsenyydellä on enää mitään merkitystä. Meillä on paljon kansanedustajia, jotka kuuluvat erinäköisiin järjestöihin ja yhteisöihin. En usko että tällä tänä päivänä on mitään suurempaa merkitystä.

Hallintovaliokunnan puheenjohtaja vaihtuu virallisesti ylihuomenna.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.