Talebanit kiristävät Saksaa vetämään joukkonsa Afganistanista

Talebanit uhkaavat surmata saksalalaiset panttivangit, mikäli Saksa ei vedä joukkojaan Afganistanista.

Afganistanin Taleban-liike vaatii Saksaa vetämään joukkonsa maasta ehtona kahden Saksan kansalaisen vapauttamiselle. Lisäksi kaikki Afganistanissa vangitut talebantaistelijat on vapautettava, ääri-islamilaisen liikkeen tiedottaja sanoi useille uutistoimistoille tänään.

- Jos vaatimuksiimme ei suostuta, tapamme saksalaiset, tiedottaja Yousuf Ahmed sanoi.

Hänen mukaansa Afganistanin tai Saksan hallitukset eivät olleet ainakaan vielä tänään vastanneet talebanien vaatimuksiin.

Saksalaiset siepattiin Ghaznin maakunnassa keskiviikkona.

Saksalla on Afganistanissa noin 3000 sotilasta, jotka kuuluvat Naton rauhanturvajoukkoihin.

Myös korealaisia kaapattiin

Talebanit ilmoittivat tänään "pidättäneensä" Ghaznissa myös 18 eteläkorealaista. Etelä-Korean ulkoministeriön mukaan siepatut ovat kristittyjä vapaaehtoistyöntekijöitä.

Yousuf Ahmedin mukaan liikkeen taistelijoiden käsissä on 15 eteläkorealaista miestä ja kolme naista.

- Taleban-liikkeen johto ei ole vielä päättänyt korealaisten kohtalosta. Ilmoitamme päätöksestämme, kunhan saamme tutkinnan ja kuulustelut päätökseen, hän sanoi.

Korealaiset siepattiin eilisiltana, kun he olivat bussimatkalla eteläisestä Kandaharista maan pääkaupunkiin Kabuliin. Afganistanin viranomaisten mukaan korealaisryhmä ei ollut ottanut yhteyttä poliisiin tai muihin viranomaisiin matkansa turvatoimien järjestämiseksi.

- Heidän on täytynyt kuvitella matkustavansa Koreassa eikä sodan repimässä Afganistanissa, päivitteli Ghaznin kuvernööri Mirajuddin Pattan.

Ulkomaalaisten sieppaukset ovat osa Talebanin pyrkimystä horjuttaa Afganistanin hallitusta.

(MTV3-STT-DPA-AFP-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat