Mainos

Talebanien sieppaama saksalainen esiintyi videolla

Video esitettiin al-Jazeera -televisiokanavalla. Talebanit ovat asettaneet myös uuden takarajan eteläkorealaisten panttivankien suhteen.

Al-Jazeera-televisiokanava on esittänyt videon, jossa nähtiin talebanien sieppaama saksalainen panttivanki.

Videon ääniraitaa ei esitetty televisiolähetyksessä. Kanavan uutistenlukija sanoi kuvanauhan pyöriessä, että mies pyytäisi nauhalla Saksaa ja Yhdysvaltoja vetämään joukkonsa Irakista, jotta sieppaajat säästäisivät hänen henkensä.

Talebanit sieppasivat noin kaksi viikkoa sitten kaksi saksalaista insinööriä. Muutamaa päivää myöhemmin sieppaajat sanoivat tappaneensa molemmat heistä. Sittemmin osoittautui kuitenkin, että toinen siepatuista oli yhä elossa.

Talebanit asettivat uuden takarajan

Afganistanissa eteläkorealaisen ryhmän siepanneet Taleban-sissit ovat asettaneet uuden takarajan, jonka jälkeen he uhkaavat jatkaa panttivankien tappamista, mikäli heidän vaatimuksiinsa ei suostuta. Takaraja umpeutuu huomenna puoli yhdeltätoista aamulla Suomen aikaa.

Poliisi on vahvistanut löytäneensä viime yönä toisen Taleban-sissien tappaman eteläkorealaisen panttivangin ruumiin. Tapetun miespuolisen panttivangin ruumis löydettiin eteläisestä Afganistanista samalta alueelta, mistä 23 eteläkorealaista avustustyöntekijää siepattiin lähes kaksi viikkoa sitten. Silminnäkijöiden mukaan ruumiissa oli luodinreikiä.

Talebanit surmasivat ensimmäisen panttivangin, ryhmänjohtajana toimineen miespuolisen pastorin, vajaa viikko sitten.

Talebaneilla on tiettävästi vielä 21 eteläkorealaista panttivankia, joista 18 on naisia.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.