Mainos

Taleban: Suhteet bin Ladeniin katkaistu

Taleban-liikkeen puhemies sanoo liikkeen katkaisseen suhteet Osama bin Ladeniin. Taleban ei myöskään tiedä hänen olinpaikkaansa. Talebanin hengellinen johtaja mullah Omar yhä Kandaharissa. Syyksi Kandaharissa pysymiselle kerrotaan pakottavat uskonnolliset syyt.

Yhdysvaltain sotatoimia Afganistanissa johtava kenraali Tommy Franks kertoi tänään tavanneensa edellispäivänä lähellä Kabulia afganistanilaisia oppositiojohtajia.

Tämä oli kenraali Franksin ensimmäinen vierailu Afganistaniin sen jälkeen kun Yhdysvallat aloitti pommitukset siellä 7. lokakuuta.

-Olen tyytyväinen operaation kulkuun Afganistanissa, mutta meillä on vielä paljon tehtävää jäljellä, kenraali Franks kertoi lehdistötilaisuudessa Uzbekistanin pääkaupungissa Tashkentissa.

Franks sanoi, ettei hän pysty ennakoimaan, kuinka kauan Pohjois-Afganistanissa sijaitsevan Kunduzin kaupungin piiritys jatkuu.

-Taleban ja terroristijoukot jatkavat vastarintaansa, mutta me voitamme lopulta, Franks sanoi.

Pohjoisen liiton sotilaskomentajiin kuuluva kenraali Mohammed Daoud sanoi eilisiltana, että sopimukseen Taleban-joukkojen antautumisesta Kunduzissa päästään ehkä jo tänään.

Neuvotteluja antautumisesta on Daoudin mukaan käyty vain Talebanin kanssa. Kunduzissa olevat ulkomaiset sotilaat, jotka ovat enimmäkseen arabeja, eivät ole osallistuneet antautumisneuvotteluihin.

Amerikkalaiset koneet jatkuivat tänään sekä Kunduzin että Etelä-Afganistanissa sijaitsevan Kandaharin kaupungin pommituksia, kertoi Pakistanissa toimiva afganistanilainen AIP-uutistoimisto.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 21.11.2001)

Yhdysvaltain viranomaiset uskovat entistä vahvemmin, että viime viikkoina lähetetyt pernaruttokirjeet on valmistettu Yhdysvalloissa. Connecticutissa on tavattu jälleen uusi pernaruttotapaus.

(Huomenta Suomi 21.11.2001)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.