Mainos

Taksiliitto ei ole huolissaan väkivallan lisääntymisestä takseissa

Helsingin Katajanokalla taksimiehen puukottamisesta epäillyn venäläismiehen motiivi on yhä epäselvä. Poliisi on kuulustellut epäiltyä alustavasti.

Taksiliitto ei ole huolissaan väkivallan lisääntymisestä takseissa. Toimitusjohtaja Lauri Säynäjoki kuitenkin myöntää, että taksinkuljettajaan kohdistuu aggressioita aiempaa enemmän.

Taksinkuljettajia pyritäänkin kouluttamaan aiempaa enemmän uhkaavien tilanteiden varalle, sanoo Säynäjoki.

-Kuljettajien koulutus on hyvin tärkeää.Taksiliitto on teettänyt taksinkuljettajien turvaoppaan yhdessä Työterveyslaitoksen ja Tampereen teknillisen korkeakoulun kanssa. Oppaassa pyritään kouluttamaan kuljettajia siihen, miten he tällaisissa tilanteissa voivat vähentää aggression uhkaa ja selviytyä.

Motiivi ja taksiajelut syy hämärän peitossa

Katajanokan puukotus sattui viime lauantaina. Epäilty on osittain myöntänyt teon. Poliisi esittää huomenna iltapäivällä käräjäoikeudelle miehen vangitsemista.

Motiivin ohella auki on myös puolitoistatuntisen taksiajelun syy. Epäilty otti taksin Katajanokalta ja kävi muun muassa Helsinki-Vantaan lentoaseman lähistöllä. Sieltä hän palasi takaisin lähtöpaikkaan, jossa ryöstö poliisin mukaan tapahtui.

Epäilty on vakuuttanut poliisille, ettei ole aiemmin syyllistynyt rikoksiin. Vuonna 1981 syntynyt mies on kertonut tulleensa Suomeen neljän päivän turistireissulle, ja hänen oli tarkoitus lähteä kotimatkalle eilen bussilla.

Puukotettua taksimiestä ei ole vielä päästy kuulemaan tapauksen johdosta. Poliisi tutkii puukotusta törkeänä ryöstönä sekä tapon yrityksenä.

Suomessa ajetaan noin 50 miljoonaa taksikyytiä vuosittain.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.