Taksikuskia epäillään kehitysvammaisiin asiakkaisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista Helsingissä

Helsingin poliisi epäilee taksikuskina työskennellyttä henkilöä kehitysvammaisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Noin nelikymppistä kuljettajaa epäillään kolmesta kehitysvammaisiin kohdistuneesta seksuaalirikoksista, jotka tapahtuivat taksissa 6.–9. marraskuuta 2023.

Tapauksia tutkitaan rikosnimikkeillä raiskaus, seksuaalinen kajoaminen ja seksuaalinen ahdistelu.

Poliisin käsityksen mukaan epäilty toimi uhrien kuljettajana muun muassa erilaisten asumisyksiköiden ja päivä- ja työtoimintapaikkojen välillä.

– On mahdollista, että epäilty on kohdistanut samankaltaisia tekoja muihinkin henkilöihin. Kuulusteluissa hän on kieltänyt tehneensä epäiltyjä rikoksia, rikoskomisario Jutta Antikainen kommentoi poliisin tiedotteessa.

Poliisi kehottaa esimerkiksi kehitysvammaisten tai toimintarajoitteisten kanssa työskenteleviä olemaan yhteydessä, jos asiakas on tuonut esiin jotain seksuaalirikokseen viittaavaa.

Poliisin mukaan tietoa voi olla esimerkiksi päivä- ja työtoimintojen sekä autetun, ohjatun ja tuetun asumisen paikkojen henkilöstöllä tai toimintarajoitteisten henkilöiden läheisillä.

Yhteydenottoja pyydetään virka-aikana puhelimitse numeroon 0295 471 612 tai sähköpostitse osoitteeseen seksuaalirikokset.helsinki@poliisi.fi.

Rikoksista epäilty henkilö on määrätty tutkintavankeuteen 14. marraskuuta. Hän on poliisin mukaan edelleen vangittuna.

Epäillyllä on poliisin mukaan kontollaan myös aiempia seksuaalirikoksia. 

Lue myös:

    Uusimmat