Taksikuski raiskasi naisen kesken automatkan – kuljettaja esitti oikeudessa epäuskottavan selityksen siitä, miten nainen halusi maksaa kyydin

0:44
Eduskunnassa on keskusteltu kuluvana vuonna raiskauksen määritelmästä ja suostumuksen puutteen roolista siinä.

Taksikuski tuomittiin lähes kahden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen hänen raiskattuaan kuljettamansa naisen kesken tämän kotimatkan Helsingissä. Hovioikeus piti käräjäoikeuden langettaman tuomion vuonna 2016 tapahtuneesta rikoksesta voimassa.

Teko oli alkanut matkan aikana, kun kuljettaja alkoi puhua naiselle seksuaalissävytteisesti. Hän oli myös ilmoittanut naiselle, ettei tämän tarvitse maksaa matkasta mitään, jonka jälkeen hän alkoi ahdistella naista fyysisesti.

Mies muun muassa otti peniksensä esiin ja siirsi naisen käden sen päälle, kouri naista paidan alta rinnoista ja lopulta raiskasi naisen työntämällä käden tämän housuihin ja työntämällä sormen naisen emättimeen.

Nainen oli teon eri vaiheissa kieltänyt miestä ja estänyt tätä fyysisesti jatkamasta tekoja.

Kuski yritti yhdyntää takapenkillä

Taksikuski oli ajanut auton Talin keilahallille, jossa nainen oli siirtynyt takapenkille pois kuljettajan ulottuvilta. Hän ei ollut paennut kertomansa mukaan paikalta, koska oli ollut pimeää ja autiota, eikä hän tiennyt missä hän on. Hän oli myös ajatellut tehneensä kantansa selväksi ja oletti miehen vievän tämän paikkaan, josta saisi uuden taksin.

Taksinkuljettaja oli kuitenkin tullut takapenkille ja riuhtaissut naisen selälleen.

Tämän jälkeen mies yritti useita kertoja työntää peniksensä naisen emättimeen. Naiselta lähti teossa toinen kenkä ja housun lahje.

Teko jäi yritykseksi, ja nainen palasi etupenkille, kertomansa mukaan ”kauhusta kankeana” ja puolialastomana. Auto ajoi Munkkivuoreen, jossa nainen sai vaatteet päälleen, poistui autosta ja soitti hätänumeroon.

Oikeus: Maksukykyinen nainen ei olisi maksanut seksillä

Taksikuski itse kiisti teon. Hänen mukaansa nainen oli tarjonnut seksiä maksuksi taksikyydistä, vaikkakin myönsi olleensa itse tilanteessa aktiivinen.

Hän myös kiisti, että mainittu koskettelu olisi ollut edes mahdollista hänen ajaessaan moottoritienopeutta autolla.

Oikeus ei ollut miehen kanssa samaa mieltä, vaan piti toimintaa mahdollisena. Sen sijaan miehen selitykset katsottiin epäuskottaviksi.

– Käräjäoikeuden tavoin hovioikeus pitää kaikin tavoin epäuskottavana sitä, että asianomistaja, jolla on osoitettu olleen rahaa matkan maksamiseen, olisi kieltäytynyt maksamasta taksia ja tarjoutunut maksamaan kyydin seksillä, päätöksessä kerrotaan.

Muutkin seikat puhuivat syytteen puolesta

Oikeus piti myös epäuskottavana, että nainen olisi matkalla kotiinsa pyytänyt kesken matkan kuljettajaa kääntymään täysin eri suuntaan kuin missä hänen kotinsa on.

Naisen kertomusta tukivat naisen hätääntynyt hätäkeskustallenne, paikalle tulleen poliisin kertomus naisen itkuisuudesta, silloisen avopuolison kertomus naisen käyttäytymisestä poliisin tuotua hänet kotiin ja taksin paikannustiedot.

Nainen oli käynyt myös psyykkisen oireilun vuoksi psykiatrisessa hoidossa.

Hovioikeus piti voimassa miehelle käräjäoikeudessa tuomitun 1 vuoden 10 kuukauden vankeusrangaistuksen raiskauksesta. Hänet oli käräjillä myös määrätty korvaamaan uhrille 3500 euron kärsimyskorvaukset.

Tuomiosta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja