Mainos

Taiwanissa voimakas maanjäristys

Taiwanin edustalla sattunut maanjäristys on aiheuttanut tsunamivaaran. Japanilaistietojen mukaan metrin korkuinen tsunamiaalto lähestyy Filippiinien itärannikkoa.

Lähellä Taiwania tänään sattunut voimakas maanjäristys on nostattanut metrin korkuisen tsunamiaallon, kertovat japanilaiset viranomaiset. Tsunamin kerrottiin etenevän kohti Filippiinejä, mutta filippiiniläisten asiantuntijoiden mukaan tsunamin ei uskota aiheuttavan suuria vahinkoja.

Taiwanin meteorologian laitoksen mukaan saarivaltion eteläpuolella sattui myös toinen voimakas maanjäristys. Järistykset olivat voimakkuudeltaan 6,7 ja 6,4 Richterin asteikolla. Amerikkalaistietojen mukaan ensimmäinen järistys oli voimakkuudeltaan 7,1 Richterin asteikolla.

Japanin meteorologinen laitos kertoi, että metrin korkuinen tsunamiaalto saattaisi iskeytyä Filippiinien rannikolle, mutta Filippiinien viranomaiset eivät pitäneet tätä luultavana.

- Tsunamivaroitukseen ei ole aihetta, koska mitään uhkaa ei ole, sanoi Filippiinien hallituksen katastrofien koordinointikomission tiedottaja Anthony Golez.

Järistykset Taiwanin lähellä sattuivat Intian valtamereltä lähteneen tuhoisan tsunamin toisena vuosipäivänä. Kaksi vuotta sitten kuoli kaikkiaan 230 000 ihmistä.

(MTV3-STT-AP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.