Mainos

Taiwanin järistys nostaa mikrosirujen hintoja

Taiwanin voimakas maanjäristys nostaa analyytikkojen arvion mukaan mikrosirujen hintoja ainakin lyhyellä aikavälillä. Analyytikot sivuuttivat olankohautuksella tiistaina kahden taiwanilaisen mikrosirujen valmistajan Taiwan Semiconductor Manufacturingin ja United Microelectronicsin tiedotteet, joiden mukaan maanjäristys oli aiheuttanut sähkökatkoja mutta ei vahingoittanut tuotantolinjoja.

Analyytikko Jon Chong Hwa Salomon Smith Barneyn Soulin toimistosta sanoi, että mikrosirujen tuotantolinjat ovat erittäin herkkiä maanjäristyksille. Jon arvioi, että 64 megabitin (Dynamic Random Access Memory) DRAM-sirun hinta saattaa nousta yli 15 dollariin eli korkeamalle kuin kertaakaan tänä vuonna. DRAM-sirun hinta oli noin neljä dollaria touko-kesäkuussa.

Eteläkorealaiset muistisirujen valmistajat uskoivat tiistaina hintojen nousuun. Kolme suurinta valmistajaa ovat Samsung Electronics, Hyundai Electronics Industries ja Hyundai Microelectronics, joiden osuus viime vuonna DRAM-sirujen maailmanmarkkinoista oli 35 prosenttia. Siitä Samsung hallitsi yksinään 18,8 prosentin osuutta. Taiwanilaisten hallussa oli viime vuonna viiden prosentin osuus maailmanmarkkinoista, kun lasketaan mukaan muun muassa japanilaisten yritysten sopimusvalmistus, Taiwanin osuus maailmanmarkkinoista nousee 12 prosenttiin.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.