Taiturihyökkääjältä jäi kokematta A-maaottelu kotiyleisön edessä – usko Leijoniin MM-kisoissa kova: "SM-liigastakin tulee hyviä pelaajia"

Oli lähellä, ettei KooKoon hyökkääjä Anrei Hakulinen päässyt vetämään maajoukkuepaitaa päälleen kotiyleisön edessä Kouvolan maaottelussa Ruotsia vastaan. Pari viikkoa Leijonien mukana sai hänet kuitenkin vakuuttumaan, että Suomella on vähäisestä NHL-pelaajien määrästä huolimatta mahdollisuudet menestyä MM-kisoissa.

Anrei Hakulisella piti kiirettä Kouvolan jäähallin katsomossa Suomen ja Ruotsin harjoitusmaaottelun aikana, kun nimmarinpyytelijät pörräsivät ympärillä. Ehditkö katsoa peliä lainkaan?

– Heh, kyllä siinä ehti. Pieni pätkä oli, kun nimmarin pyytäjiä oli paljon. Hyvin pikkupojat jo tunnistavat, on täällä sentään oltu kolme ja puoli vuotta, Hakulinen tuumi MTV Urheilulle toisella erätauolla.

Oli aika lähellä, että Hakulinen olisi itse päässyt viilettämään maajoukkuepaidassa kotihallissaan. Hakulinen tippui leiriryhmästä viimeisimmässä karsinnassa.

– Olisi se ollut kiva pelata Kouvolassa. (Jukka Jalonen) ettei minun kaltaiselleni ylivoimapelaajalle olisi löytynyt roolia joukkueessa, Hakulinen taustoitti.

Hakulisen kasvoilta paistaa silti ilo, kun hän kertaa pari viikon jaksoaan maajoukkueessa. Se oli iso askel pelaajalle, joka haki vauhtia uralleen Suomi-sarjasta Naantalista.

– Tosi hyvä meininki leirillä oli. Kaikki paiskivat hyvin hommia. Se oli nousujohteinen kaksi viikkoa joukkueelta, vaikka vastustajat olivat vähän heikompia kuin Ruotsi, hyökkääjä kehui.

– Vaikkei NHL-pelaajia ole paljon, SM-liigastakin tulee hyviä pelaajia. Siellä ne ilomäet ja kumppanit pärjäävät mainiosti. Ja Suomella on perinteisesti vahva pelitapa.

Hakulinen jatkaa ensi kaudellakin KooKoon riveissä. Ulkomaanpykälää ei ole, joten Hakulista ei ole mahdollista ryöstää ulkomaillekaan.

– Yritetään saada KooKoo pudotuspeleihin ja samanlainen tunnelma matseihin kuin täälläkin. Pari kertaa viime kaudella sellainen olikin SaiPaa vastaan Kaakon derbyssä ja ilmaispeleissä.

Lue myös:

    Uusimmat