Nyt viedään myös mies-Leijonia – Ruotsi dominoi jopa ilman hurjia NHL-vahvistuksia

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue kohtaa torstaina ja perjantaina Ruotsin kahdessa harjoitusottelussa. Vaikka torstain ottelussa Ruotsi ei marssittanut jäälle useita huippuluokan NHL-vahvistuksiaan, on se silti vienyt peliä mennen tullen.

Kahden erän jälkeen Ruotsi johtaa Kouvolassa käytävää kamppailua lukemin 3-1.

Ruotsi siirtyi johtoon avauserässä ajassa 13.44. Asialla oli Jonathan Andersson, joka pääsi yllättämään Leijonien maalilla torjuvan Juho Olkinuoran.

Leijonat kuittasi hetkeä myöhemmin. Joel Kivirannan ja Eetu Luostarisen esityöstä Niko Ojamäki pääsi naulamaan lukemiksi 1-1.

Toisessa erässä Ruotsi repi eroa.

Joakim Nygård, 2-1.

Linus Sandin, 3-1.

Ruotsi pelaa torstaina ilman muun muassa Elias Petterssonia, Oliver Ekman-Larssonia ja Henrik Lundqvistia. Ruotsin ainoa pelaava NHL-vahvistus on New Jersey Devilsin hyökkääjä Jesper Bratt.

Suomen riveissä on jo mukana NHL-pelaajia. Torstaina Kouvolassa jäällä viilettävät Florida Panthersin keskushyökkääjä Juho Lammikko ja Chicago Blackhawksin puolustaja Henri Jokiharju

Torstaina Suomen jääkiekkomaajoukkueet ovat kokeneet vaikeuksia, sillä aiemmin Pikkuleijonat kärsi murskatappion Yhdysvalloille alle 18-vuotiaiden MM-kisojen puolivälierissä.

Lue myös:

    Uusimmat