Kaapo Kakon käänteentekevä ominaisuus saa Tuomo Ruudun haukkomaan happea: "Sellaista en ole monella pelaajalla nähnyt"

Kaapo Kakko, 18, pelasi häikäisevän SM-liigakauden ja taistelee nyt MM-kisapaikasta Suomen jääkiekkomaajoukkueen leiriryhmässä. C Moren asiantuntija Tuomo Ruutu uskoo, että Kakko pystyy pelaamaan ensi syksynä jo NHL:ää.

Kakko nakutteli TPS:n paidassa 45 runkosarjaotteluun 22+16=38 ja loisti pudotuspeleissä vastuuta kantaen, vaikka TPS:n taival puolivälierissä HPK:ta vastaan päättyikin. Kakko summasi viiteen pudotuspelitaistoon yhtä monta pistettä. Hän oli vuodenvaihteessa ratkaisemassa myös Nuorille Leijonille MM-kultaa. 

Tuomo Ruutua Kakon otteet eivät ole yllättäneet.

– Hän on aivan ainutlaatuinen lahjakkuus. Palo tulla paremmaksi on niin kova, että se ei ole yllättänyt. Mutta on siinä iso jo ero, miten hän pelasi alkukaudesta versus loppukaudesta, esimerkiksi playoffeissa. Aika huima pelaaja hän oli alkukaudesta, mutta loppukaudesta tahti on vain koventunut ja hän on ottanut isoja harppauksia eteenpäin, Ruutu sanoo.

NHL:n tulevan varaustilaisuuden kärkisijoille povatun Kakon vahvuudet saavat Ruudun haukkomaan happea.

– Ensimmäinen on se, että hän rakastaa jääkiekkoa ja haluaa tulla koko ajan paremmaksi. Se on tärkeä apu, mikä hänellä on: palo silmissä. Näkisin, että hänet on myös tehty pieneen kaukaloon. Ne kädet ja näppäryys pienessä tilassa ovat sellaista, mitä en ole monella pelaajalla nähnyt. Hyvä laukaus ja koko paketti, Ruutu ylistää.

Uskotko, että Kakko pystyy pelaamaan jo syksyllä NHL:ssä?

– Uskon, Ruutu kuittaa kylmänviileästi.

"Pelaat hyvät kisat, niin voi olla NHL-sopimus taskussa"

Leijonat ei ole näillä näkymin merkittäviä NHL-apuja juuri MM-kisajoukkueeseensa saamassa. Ruutu uskoo kuitenkin Suomen menestysmahdollisuuksiin.

– Aina halutaan parhaimmat pelaajat ja parhaimmat pelaajat pelaavat NHL:ssä, se on fakta. Näen kuitenkin, että heillä on ihan hyvät mahdollisuudet voittaa. Onhan tässä aikaisemminkin samasta monta kertaa puhuttu. Joskus on ollut paljon NHL-pelaajia ja ei ole tullut mitskua. Joskus on ollut vähemmän ja ollaan menty melkein loppuun asti, esimerkiksi Minskissä (2014 hopea). Ei sinne hirveän montaa apua tullut ja puhuttiin, onko mahdollisuutta. Ei se (maailmanmestaruus) hirveän kaukana ollut. 

Ruutu muistuttaa myös, millaisia mahdollisuuksia MM-kisat avaavat NHL:n ulkopuolisille pelaajille.

– Kun intoa on tulla, kannattaa tulla. Nykyaikana eurooppalaisia pelaajia signataan paljon helpommin ja enemmän NHL:ään. Tämä on loistava tilaisuus kavereille, jotka eivät olisi muuten joukkueessa. Pelaat hyvät kisat, niin voi olla NHL-sopimus taskussa.




Lue myös:

    Uusimmat