Eeli Tolvasella hyvä paikka korvata aiempien MM-kisojen pettymykset: "Tilaisuus näyttää, että olemme palanneet takaisin"

Välieräottelu Sveitsiä vastaan on jo erinomainen edistysaskel Nuorten Leijonien tähtihyökkääjälle Eeli Tolvaselle, joka on joutunut pettymään kaksissa viime MM-kisoissa.

Tolvanen kertoi MM-kisaurastaan IIHF:n verkkosivujen jutussa. Vuoden 2017 sujuivat surkeasti, kun Suomi ei päässyt edes puolivälieriin asti. Sen jälkeen päävalmentaja Jukka Rautakorpi saikin jättää tehtävänsä nuorten maajoukkueen päävalmentajana Jussi Ahokkaalle

Viime vuonna Suomi hävisi puolivälierissä Tshekille voittomaalikisan jälkeen. 

Tolvasen mielestä tilanne mitalipeleissä on täysin erilainen kuin karsintaotteluiden tahkoaminen. 

– Ne pelit kävivät hermoille. Olemme hyvä taistelupari Sveitsin kanssa. Itse en ole voittanut vielä nuorten MM-kisoissa isoja pelejä. Nyt on hyvä tilaisuus näyttää, että suomalainen jääkiekko on palannut takaisin. 

Suomen voitti Kanadasta heidän maaperällään oli kova juttu Tolvaselle, jonka harteilta putosivat isoimmat paineet. Kaiken lisäksi Tolvanen oli vielä järjestelemässä Suomen tasoitusmaalia viimeisellä minuutilla. 

– Yritin vain heittää kiekon maalille. Aikaa oli 40 sekuntia jäljellä. Ei koskaan tiedä mitä tapahtuu, Tolvanen sanoi. 

– Me taistelimme koko pelin, emmekä antaneet Kanadalle paljon mahdollisuuksia. Kukaan ei uskonut meihin, mutta näytimme kykymme. 

Päävalmentaja Ahokas kehui Tolvasen otteita, vaikka hänen maalitilinsa on edelleen avaamatta.

– Hän on mahtava pelaaja. Hän tekee lujasti töitä, mikä on isoin asia. Pisteet tulevat ajallaan, Ahokas sanoi. 

Tolvanen on pelannut suurimman osan kaudesta Milwaukeen Admiralsin riveissä, mutta hän kävi pelaamassa neljä ottelua NHL:n puolella Nashville Predatorsissa. 

– AHL:ssä pelaajat rynnivät ympäriinsä, eikä peli ole niin taktista. NHL:ssä kaikki on suunnitelmallista, ja pääset pelaamaan parhaiden pelaajien kanssa. 

– Sain hyvää itseluottamusta, kun pääsin pelaamaan muutaman ottelun NHL:ssä ja onnistuin tekemään ensimmäisen maalinkin. 

Lue myös:

    Uusimmat