Mainos

Taina torjuu lain toimeentulotuen tasosta

Puolustusministeri Anneli Taina vastustaa toimeentulotuen tason määrittämistä lailla. Hänen mielestään ei ole syytä sitoutua järjestelmään, jonka kustannukset saattavat nousta kestämättömiksi.

Esitys laista sisältyy toimeentulotukimenojen alentamiseen tähtäävään Arajärven selvitykseen, joka julkistettiin kesäkuussa. Taina epäilee Arajärven esityksen toimivuutta kokoomuksen Verkkouutisten haastattelussa.
-En tiedä, riittävätkö nämä uudistukset siihen, että toimeentulotukiasiakkaiden määrä tosiasiassa vähenee, Taina sanoo.

Taina vastaa kokoomuksen ministeriryhmässä sosiaalipolitiikasta. Viime vuonna toimeentulotuen piirissä oli runsaat 11 prosenttia suomalaisista. Bruttomenot olivat 3,1 miljardia markkaa.

Tainan mielestä selvitysmies Pentti Arajärven esitys ei pureudu riittävästi itse toimeentulotuen ehtoihin. Tainan mielestä myös omavastuuosuuksia pitäisi korottaa.
-Jo hallituksen kannustinloukkutyöryhmä kannatti sitä, että asumisen omavastuu sisällytetään toimeentulotukeen. Sellaista tilannetta ei saisi olla, että toimeentulotuen saaja voi vuokrata yli tulojensa olevan asunnon, jonka kulut maksetaan toimeentulotuesta.

Samalla hänen mielestään pitäisi tarkistaa asuntopolitiikan suuntaa siten, että tuotettaisiin edullisempia asuntoja.
-Onhan hullua, että meillä tehdään luksus-asuntoja vähävaraisille vuokranmaksajille.

Taina kannattaa selvitykseen sisältyvää asumistuen korotusta, mutta painottaa, että se on kohdistettava erityisesti pienituloisille. Arajärven esityksiin liittyivät myös peruspäivärahan ja opintorahan korotukset.

Arajärven esitykset tulevat uudelleen esille budjettiriihessä elokuussa. Niiden tuomiksi lisäkustannuksiksi arvioidaan noin 360 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.