Tähän pestiin haluttaisiin Ogierin tai Tänakin kaltainen rallitähti – kuljettajat tylyinä: "Kaikki tehty työ oli turhaa"

MM-rallissa käynnissä tuolileikki – minne tähtikuskit suuntaavat? Asiantuntijat analysoivat 6:16
Moni tähtikuski ilman paikkaa kaudelle 2024 – asiantuntijoilta hätkähdyttäviä näkemyksiä MM-rallin sopimussoppaan.

Rallin MM-sarjan promoottori haluaisi nähdä kuljettajakunnan edustajan sarjan komissiossa, mutta ajatus ei ole saanut vahvaa vastakaikua ratinkääntäjien keskuudessa, uutisoi Dirtfish. 

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

WRC-promoottorin urheilujohtajan Peter Thulin mukaan kuljettajat ovat tiedustelleet aktiivisesti sarjan tulevaisuuden linjoja. Kun Thul on tarjonnut kuskeille edustajapaikkaa kokouksiin, aktiivisuus on kaikonnut. 

– Pallo on nyt kuljettajilla, Thul kommentoi Dirtfishille

Rallimedia teki omaa tutkimustyötään kyselemällä tähtikuskien kiinnostusta paikkaa kohtaan Kreikan MM-rallin yhteydessä.

Kahdeksankertainen maailmanmestari, Toyota-tähti Sebastien Ogier huomauttaa, että hänen ex-kartturinsa Julien Ingrassia oli vuosikaudet aktiivinen komission suuntaan, mutta turhautui. 

– Hänestä tuntui, että kaikki tehty työ oli turhaa, ajovastuitaan runsaamman perhe-elämän takia vähentänyt Ogier selvittää Dirtfishille. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Myös M-Sportin Ott Tänak sekä Hyundain konkarikuski Dani Sordo kieltäytyvät kunniasta. 

– Ensin lajilla pitää olla jonkinlainen kehityssuunnitelma ja idea muutoksesta. Sen jälkeen kuljettajat voivat auttaa monissakin asioissa, Tänak kommentoi. 

– En pidä kokouksista ja sähköposteista. Voin antaa ideoita, mutta en halua istua kokouksissa, Sordo täräyttää. 

– Tiedän, kuinka voisimme markkinoida lajiamme, mutta kun joskus sanon jotain, he reagoivat hyväksyvästi... ja sitten ei tapahdu mitään, espanjalainen jatkaa. 

Dirtfish huomauttaa, että Hyundain vakituiset kuskit Thierry Neuville ja Esapekka Lappi ovat paljon kiinni perhe-elämässä, ja Toyotan maailmanmestari Kalle Rovanperä on puolestaan hurahtanut driftingiin. 

Voisiko promootion tarjoama edustuspesti ollakin siis kartanlukijan heiniä?

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat