Jari-Matti Latvalan sopimus katkolla – paljastaa MTV Urheilulle Toyotalta saamansa hyvin selkeän viestin

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala raottaa omaa sopimuskuviotaan MTV Urheilulle. Suomalaispomon mukaan hänelle itselleen on selvää, mihin veri vetää ensi kaudella. 

Kaudesta 2021 Toyotan tallipomona toimineen Latvalan mukaan japanilaispilttuun kanssa on jo istahdettu alas hänen pestiään koskien. 

Latvala on tehnyt Toyotan kanssa sopimuksen aina kausi kerrallaan. Jatko menestystallin puikoissa näyttää todennäköiseltä. 

– Olen sanonut, että haluaisin ensi vuonna vielä jatkaa. Siitä on alustavasti puhuttu.

– Positiivista valoa on Toyotan suunnalta näytetty. Uskoisin, että ensi vuonna ollaan samoissa hommissa, mutta sopimusta ei ole tehty, Latvala raottaa.  

Eli keskustelu on ollut samansävyistä pöydän molemmin puolin?

– Kyllä, ehdottomasti. 

Menestys rauhoittaa

MM-rallissa käynnissä tuolileikki – minne tähtikuskit suuntaavat? Asiantuntijat analysoivat 6:16
MM-rallissa käynnissä tuolileikki – minne tähtikuskit suuntaavat? Asiantuntijat analysoivat

Kalle Rovanperän hyvin todennäköiseltä näyttävä toinen perättäinen maailmanmestaruus ja Toyotan valmistajasarjan voitto vakauttavat Latvalan mielestä tallin johdon tulevaisuutta merkittävästi. 

Toyotalla event leaderina työskentelevä Jarmo Lehtinen tulee jatkossa ottamaan enemmän vastuuta Jyväskylässä sijaitsevalla tehtaalla. 

– Homma on ollut hyvin balanssissa. Jarmo on ottanut enemmän roolia Jyväskylän päässä ja se auttaa tilannetta ensi vuonna, kun hän on enemmän siellä, eikä niinkään ralleissa. 

Tällä kaudella Rally1-auton rattiin Jyväskylässä itse hypännyt Latvala myöntää, että polte ratin taakse ei ole hiipunut milliäkään. 

– Se on ollut hyvä tasapainottaja tallipäällikön hommiin. Kun aloitin nämä hommat, niin sanoin, etten ajamista aio lopettaa.

Uusista WRC-kisoista ei tässä vaiheessa ole tietoa, mutta muihin tapahtumiin hän aikoo jatkossakin osallistua.

– Tunturiralli on yksi niistä kisoista, jonka haluaisin ajaa. Lähtökohtaisesti omat kilpailut jotka ajan, pitää ajoittaa MM-rallien väliin.

Jyväskylässä Latvalaa pomon hommissa paikkasi tallin iso päällikkö Akio Toyoda. Loppukauden aikana suomalainen ei kuitenkaan enää tee poikkeuksia. 

– Chileen lähden ensi viikon maanantaina. Kaikissa loppukauden kisoissa ollaan paikan päällä, Latvala päättää.

Tällainen on Kalle Rovanperä toivoma jatko MM-sarjassa – manageri puhuu ennätyssopimuksesta 2:29
Tällainen on Kalle Rovanperä toivoma jatko MM-sarjassa – manageri puhuu ennätyssopimuksesta

Lue myös:

    Uusimmat