Tähän parisuhteelle "vaaralliseen" seksimyyttiin asiantuntija ei halua naisten uskovan

Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä? 1:09
KATSO MYÖS: Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä?

Asiantuntija paljastaa keinot, joiden avulla parisuhteen seksielämään saadaan uutta piristystä – ja myytin, johon naiset uskovat.

Vaikka sinä ja kumppanisi ette enää käyttäisi hyväksenne jokaista mahdollisuutta harrastaa seksiä, ei vielä ole syytä paniikkiin. Parisuhteen alkuhuuman hiivuttua on täysin normaalia, ettei peitto heilu enää entiseen malliin.

Popsugar-sivuston haastatteleman rakkaus- ja parisuhdeasiantuntija Pepper Schwartzin mukaan seksielämä on avo- tai avioparilla kiihkeimmillään noin vuoden ajan. Schwarztin mukaan seksi alkaa tämän jälkeen hiljalleen vähentyä, mutta mitään jyrkkää laskua ei tulisi näkyä.

Tärkeää on muistaa, että jokainen parisuhde on erilainen, eikä mikään tietty "aikaraja" pidä paikkaansa jokaisen parin kohdalla. Tapahtuipa kipinän katoaminen sitten milloin tahansa, se on asiantuntijan mukaan kuitenkin estettävissä. On hyvä myös pitää mielessä, että seksihalujen hiipumiseen voi olla useita syitä eikä taustalla ole välttämättä tyytymättömyys parisuhteeseen.

Poiketkaa normaalista

Vaikka kiihkein halu toista kohtaan hiipuu ajan myötä, Schwartz ehdottaa erästä asiaa, joka auttaa muutoksessa.

Asiantuntija nimittäin suosittelee poikkeamaan välillä totutusta. Schwartz kannustaa vaihtamaan silloin tällöin pukeutumistyyliä, alusvaatteita, tavanomaista lomailupaikkaa tai huonetta, jossa seksiä yleensä harrastetaan. 

Schwartz kehottaa myös sanomaan kumppanille mukavia asioita, kuten "olen niin iloinen, että menin kanssasi naimisiin".

– Tarkoitan asioita, jotka ovat totta, ei mitään teennäisiä asioita, mutta sano ne silloin, kun tarkoitat niitä, hän korostaa.

Sille, kuinka usein seksiä sitten pitäisi harrastaa, ei ole olemassa tarkkaa määritelmää. Kunhan parisuhteen kumpikin osapuoli tuntee olonsa rakastetuksi, viikottaisten seksikertojen määrällä ei ole väliä.

"Myytti, johon naiset uskovat..."

Asiantuntija kertoo kuitenkin huomanneensa naisten vähättelevän huonon seksielämän vaikutuksia parisuhteeseen.

– Eräs myytti, johon naiset luullakseni uskovat, ja joka vaikuttaa minusta todella vaaralliselta monelle kumppanuudelle, on joidenkin tutkimusteni mukaan se, että kun naisilla on huono seksielämä, he tuppaavat sanomaan 'parisuhteeni on kunnossa, kyse on vain seksielämästäni'. Mutta kun miehillä on huono seksielämä, he sanovat, että parisuhdekin on huono. 

– Vaikka seksin ei pitäisikään olla koko parisuhde, se on merkittävässä roolissa ja voi kuvastaa parisuhdetta itseään, Schwartz huomauttaa.

Schwartzin mielestä seksin luomaa yhteenkuuluvuden tunnetta ei pitäisikään aliarvioida. Hän huomauttaa, ettei seksuaalisuutta voi sulloa mihinkään laatikkoon niin, ettei sillä olisi mitään yhteyttä ihmisen kokonaisvaltaiselle terveydelle.

– Usko minua, seksielämäsi on tärkeä niin fyysiselle kuin henkisellekin terveydellesi, asiantuntija vakuuttaa.

Artikkeli on uusinta vuodelta 2018.

Pitääkö erilaisten seksihalujen vuoksi erota?

Yksi haluaa aina, toinen ei koskaan – pitäisikö erilaisten seksihalujen vuoksi erota? 1:43
Siihen, pitäisikö erilaisten halujen vuoksi erota, ei ole olemassa helppoa vastausta. Ihmiset ovat sopeutuvaisia; toisaalta, jos rakkautta on riittävästi, ihminen yleensä haluaa etsiä ja löytää kultaisen keskitien. Haastateltavana pappi ja Parisuhdekeskus Kataja ry:n puheenjohtaja Marianne Heikkilä kuvailee.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Uusimmat