Pitäisikö seksiä harrastaa päivittäin? Asiantuntijat ottavat kantaa: "Voi olla realistinen tavoite, jos..."

Moni kiireisen arjen keskellä elävä voi ihmetellä pariskuntia, joiden seksielämä kukoistaa vielä vuosienkin jälkeen. Onko päivittäinen seksi realistinen tavoite pariskunnille?

Toiset haluavat seksiä päivittäin, toisille riittää paljon vähempikin. Kun näyttelijä Anna Farisin podcastissa, Anna Faris is Unqualified, tuli puheeksi seksi, paljasti Faris haluavansa seksiä päivittäin.

Näyttelijä Dax Shepard piti Annan himokkuutta outona ja kertoi puolestaan kahden viikoittaisen seksikerran olevan itselleen ihanteellinen määrä. 

Keskustelusta inspiroituneena Health-sivusto päättikin ottaa selvää, onko tavatonta haluta ja saada seksiä päivittäin. Seksin terveyshyödyt toki tiedetään, mutta onko realistista odottaa seksiä niin usein?

30 vuotta naimisissa ja seksiä päivittäin?

Psykologi ja avioliitto- ja perheterapeutti Holly Richmond kertoo, että vaikka seksi 2–3 kertaa viikossa on "kulttuurinen ihanne", ei ole poikkeuksellista heilutella peittoa useamminkin.

Richmond kertoo, että hänellä itsellään käy asiakkaita, jotka harrastavat päivittäin seksiä, vaikka ovat olleet jo 30 vuotta naimisissa. Tämä ei tietenkään ole mahdollista kaikille pareille, etenkään silloin, kun lapset ja työelämän haasteet vaikeuttavat tilannetta, joten paineita muiden seksielämän vuoksi ei kannata ottaa.

Entä onko sukupuolten välillä eroa? Richmond uskoo, että usein ajatellaan, että miehellä on kovemmat seksivietit, mutta todellisuudessa kyse on yksilökohtaisista eroista: luonteesta, biologiasta ja fysiologiasta. Itse asiassa Richmondin hoitamien parien tapauksissa juuri nainen haluaa tyypillisesti enemmän seksiä kuin hänen miespuolinen kumppaninsa.

"Voi olla realistinen tavoite"

Asiaa on pohdittu myös Refinery29-sivustolla.

– Seksin harrastaminen päivittäin voi olla realistinen tavoite, jos se on sitä, mistä sinä ja kumppanisi olette kiinnostuneita; se riippuu myös siitä, mikä on määritelmänne seksistä, toteaa seksikasvattaja ja seksi- ja parisuhdesovellus Juiceboxin kehittäjä Brianna Rader.

Raderin mukaan tavoitteesta tulee realistisempi, jos seksiksi laskee esimerkiksi yhteiset masturbointituokiot.

– On muita tapoja olla intiimisti yhdynnän lisäksi ja avoimuus erilaisille seksin määritelmille kasvattaa todennäköisesti seksin yleisyyttä, hän toteaa.

Rader kuitenkin huomauttaa, että seksin laatu on tärkeämpää kuin määrä.

– Harrastaisitko mieluummin seksiä kahdesti viikossa yli 1,5 tunnin sessioissa saaden useita orgasmeja vai nopean, keskiverron session puitteissa päivittäin, hän kysyy.

Seksin tyypistä riippuu myös se, paljonko palautumisaikaa tarvitsee. Raju seksi tai vaikkapa anaaliseksi voivat olla uuvuttavia päivittäin harrastettuna.

Tyytyväisyys pääasia

Harrastipa seksiä sitten kerran päivässä, viikossa tai kuukaudessa, Holly Richmond muistuttaa, ettei vahvuutta läheisyydessä ja parisuhteessa ilmaista välttämättä aina seksin kautta. Asiantuntija on nähnyt paljon pariskuntia, joilla on vahva parisuhde, vaikka seksiä ei ole juuri lainkaan.

Näyttelijät Faris ja Shepard eivät siis kumpikaan ole omituisia, sillä jokainen pari määrittelee itse juuri omaan makuun sopivan määrän seksiä. Kunhan kumpikin osapuoli on tyytyväinen, ei ole olemassa oikeaa tai väärää määrää.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: HealthRefinery29

Lue myös:

    Uusimmat