Tähän ikään saakka seksiä keskimäärin harrastetaan

Amerikkalaistutkimuksessa selvitettiin, minkä ikäisiksi saakka ihmiset harrastavat keskimäärin seksiä.

The New England Journal of Medicine -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan suurin osa amerikkalaisista on seksuaalisesti aktiivisia vielä kuusikymppisinä. Miltei puolet amerikkalaisista harrastaa seksiä säännöllisesti vielä täytettyään seitsemänkymmentä vuotta.

Miehet ovat naisia seksuaalisesti aktiivisempia vanhoilla päivillä

Vaihtelevista syistä johtuen miehet ovat tutkimuksen mukaan todennäköisemmin seksuaalisesti aktiivisempia kuin naiset. Naiset kertoivat miehiä useammin elävänsä yksin ja myönsivät, että seksihalut ovat iän karttuessa vähentyneet.

Tutkimuksessa selvisi, että 84 prosenttia 57–64-vuotiaista miehistä oli harrastanut seksiä viimeisen vuoden aikana. Naisten kohdalla vastaava luku oli 62 prosenttia. 75 vuotta täyttäneiden tutkimukseen osallistuneiden joukosta 38 prosenttia miehistä kertoi harrastaneensa viimeisen vuoden aikana seksiä kun samanikäisistä naisista 17 prosenttia vastasi kysymykseen myöntävästi.

Seksuaalisesti aktiivisista tutkimukseen osallistuneista kaksi kolmasosaa kertoi harrastaneensa seksiä vähintään kahdesti kuussa 70-vuotissyntymäpäiväänsä saakka. Yli puolet seksuaalisesti aktiivisista tutkimukseen osallistuneista kertoi harrastaneensa seksiä vähintään kahdesti kuussa siihen saakka kun he täyttivät 80 vuotta.

– Valloillaan on sellainen uskomus, että seksi ei ole osa elämää iän karttuessa. Tämä tutkimus osoittaa, että useiden ihmisten seksielämään vuosien vieriminen ei vaikuta välttämättä juuri lainkaan, pitkäikäisyyttä tutkiva lääkäri Robert N. Butler kertoo.

Seksiin liittyvistä ongelmista ei puhuta lääkärille

Tästä huolimatta useat vanhempien sukupolvien edustajat kamppailevat vaivojen kanssa, jotka vaikuttavat voimakkaasti seksin harrastamiseen. Näihin lukeutuvat muun muassa erektio-ongelmat ja halukkuuden vähentyminen.

Miltei puolet seksuaalisesti aktiivisista tutkimukseen osallistuneista amerikkalaisista kertoi, että he olivat kärsineet jonkinasteisista ongelmista seksiin liittyen. 43 prosenttia seksuaalisesti aktiivisista naisista kertoi kärsineensä limakalvojen kuivumisesta ja 37 prosenttia miehistä kertoi kärsineensä erektio-ongelmista.

Tutkimuksessa selvisi myös, että seksiin liittyvistä ongelmista ei keskustella usein terveydenhuoltoalan ammattilaisille. Vain kolmasosa miehistä ja viidesosa naisista kertoi keskustelleensa seksistä lääkärin kanssa 50 vuotta täytettyään.

Chicagon ja Toronton yliopistojen toteuttamaa tutkimusta varten haastateltiin yli 3000 57–85-vuotiasta amerikkalaista.

Lue myös:

AVA / Heli Kuitunen

Lähde: NY Times

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja