Mainos

Tadic kehotti YK:n turvaneuvostoa torjumaan Kosovon itsenäisyyden

Kosovon albaanijohdon odotetaan antavan yksipuolisen itsenäisyysjulistuksen tämän vuoden alkupuoliskolla.

Serbian presidentti Boris Tadic vetosi YK:n turvallisuusneuvostoon, jotta se torjuisi Kosovon johdon yksipuolisen itsenäisyysjulistuksen. Tadicin mukaan Kosovon itsenäistyminen johtaisi etnisten vähemmistöjen itsenäistymisyrityksiin eri puolilla maailmaa.

Presidentti viittasi vuonna 1999 hyväksyttyyn turvallisuusneuvoston päätöslauselmaan, jossa taattiin Serbian suvereenisuus ja alueellinen koskemattomuus.

Turvallisuusneuvoston istunnon aiheena oli YK:n Kosovo-hallinnon (Unmik) toiminta. Istuntoon osallistui Tadicin lisäksi myös Kosovon pääministeri Hashim Thaci.

Britannian YK-lähettiläs John Sawers painotti ennen kokousta, että Kosovon tulevaa asemaa käsiteltiin YK:n turvallisuusneuvostossa jo joulukuussa eikä asiassa tällöin päästy sopuun. Uusia merkittäviä neuvotteluja Kosovon ja Serbian johtajien välillä ei YK:n edustajien mukaan ollut nyt odotettavissa.

Kosovon albaanijohdon odotetaan antavan yksipuolisen itsenäisyysjulistuksen tämän vuoden alkupuoliskolla. Serbia on pitänyt tiukasti kiinni kannastaan, jonka mukaan se vastustaa Kosovon itsenäistymistä.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.