Mainos

Taas rankkoja sateita - vettä jopa kaksi päivää yhteen menoon

Lähipäivien aikana saadaan runsaita sateita lähes koko maassa. Vetisintä on lännessä, missä voi sataa jopa kaksi vuorokautta lähes yhteen menoon. Myös tuuli voimistuu.

Tänään torstaina sataa jo reippaasti maan länsiosissa. Joukossa voi olla myös ukkosta.

Seuraava rankka sadealue saapuu perjantaiaamuna lounaaseen ja liikkuu päivän aikana kohti maan etelä- ja keskiosia. Idässä sade on hajanaista.

– Rankimmin ja yhtenäisimmin sataa lännessä ja siellä satelee lähes koko loppuviikon ajan, sanoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Lännessä voi sataa loppuviikon aikana lähes kuukauden sademäärä. Ilmatieteen laitos on antanut sadevaroituksen Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakuntiin. Sadetta voi tulla yli 50 millimetriä vuorokaudessa.

Myös tuulet voimistuvat sadealueiden yhteydessä ja merialueilla tuuli on paikoin kovaa. Maallakin tuuli voi olla voimakasta puuskissa, perjantaina etenkin idässä ja etelärannikolla.

Sää on lisäksi viilenemässä. Etelään virtaa kylmää ilmaa luoteesta perjantain ja lauantain välisenä yönä. Lauantain aikana sää viilenee Oulun korkeudelle asti. Perjantaina päivälämpötilat ovat vielä 7-13 asteessa, lauantaina 5-10 asteessa.

Sateiden etenemistä ja ennustetta voi seurata MTV3:n sääsivuston sadetutkasta ja tuulia merisäästä.

Katso alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.