Mainos

Taaperoiden huvittavat niksit nukkumaanmenon välttelyyn – nämä eivät naurata tosipaikan tullen

Pienten lasten nukkumaanmeno tuottaa monelle vanhemmalle harmaita hiuksia. Lapsilla tuntuukin olevan omat salaiset sääntönsä, joilla he välttelevät sänkyään mahdollisimman pitkään.

Lapsiin ja vanhemmuuteen keskittynyt ScaryMommy-sivusto listasi seitsemän kohdan listan, jota moni lastaan yöpuulle yrittänyt vanhempi tunnistaa kullannuppunsa noudattavan. Näiden kikkojen avulla taapero saa viivytettyä nukkumaanmenoaan suunnilleen 45 minuutilla ja viihdytettyä samalla itseään nukkumaan kaipaavien vanhempien epätoivolla.

Kohta yksi: Pyjamalta pakoon

Vedä syvään henkeä ja spurttaa juoksuun ympäri asuntoa. Juokse mahdollisimman lujaa, kunnes joudut vanhemmiksi kutsutun, pakkopaitamaiseen pyjamaan sinut tahtovan parivaljakon nappaamaksi. Rentoudu rankan juoksu-urakan jälkeen ja heittäydy niin veteläksi kuin mahdollista. Jos vanhempasi saavat sinut silti riisuttua, voit yhä yrittää rimpuilla itsesi irti ja tehdä hetken levättyäsi vilvoittavan kierroksen juosten asunnon ympäri alasti.

Kohta kaksi: Yllättävä nälkä

Varsinkin, jos olet toteuttanut aiemmin päivällä ”en syö” -väsytystaktiikkaa, yllättävän näläntunteen ilmaiseminen juuri ennen nukkumaanmenoa auttaa viivyttämään lakanoihin painumista. Kiemurtele tuskissasi ja anna vanhempiesi ymmärtää, että olet kuolemaisillasi nälkään. Saat pelattua aikaa, kun he joutuvat repimään hiuksiaan pohtien, syöttääkö lapsensa vai laittaako nukkumaan.

Kohta kolme: Hampaat eivät voi olla liian puhtaat

Kukapa vanhempi haluaisi lapsensa saavan reikiä hampaisiinsa? Harjaa siis sydämesi kyllyydestä, pyydä lisää hammastahnaa ja huuhtele hammasharjaa veden alla kohtuuttoman kauan. Irvistä hampaat näyttäen peilille, kun olet käynyt harjausprosessin läpi kertaalleen. Mutrista naamasi epätyytyväisen näköiseksi ja aloita harjaus alusta. Voit myös vaatia toista hammasharjaa puhtaan pesutuloksen takaamiseksi.

Kohta neljä: Piilota unilelusi

Luo tarve mahdollisimman monelle turvaa tuovalle unilelulle, kuten huovalle, pehmolelulle sekä tuttipullolle. Noin tuntia ennen nukkumaanmenoa piilota nukahtamiseen tarvitsemasi tavarat huolellisesti ympäri taloa. Lisäät arvokkaita minuutteja hereilläoloaikaan, kun vanhempasi etsivät kuumeisesti kapineita tietäen varsin hyvin, ettet sinä – eivätkä siis myöskään he – nuku silmäystäkään ilman niitä.

Kohta viisi: Tiukat iltasatuneuvottelut

Jää toljottamaan sormi suussa kirjahyllyäsi kykenemättömänä päättämään, mitä haluaisit iltasaduksesi luettavan. Voit myös kertoa, että haluat kuulla useamman tarinan. Jos vanhempasi joustavat kahteen satukirjaan, vaadi kolmea. Mikäli taas he ovat valmiita kolmeen, intä neljää. On tärkeää, ettet ole ikinä tyytyväinen. Anna lopulta hiukan periksi ja valitse pisin mahdollinen kirja – jos kehtaat, sadoilla avattavillla kurkistusluukuilla varusteltu sellainen.

Kohta kuusi: Hämmästytä vanhempasi

Tähän kohtaan on hyvä varautua päivän mittaan. Pihtaa vanhempiasi riemastuttavaa hymyä sekä puhetta päivän loppuun, jolloin sinun on aika hämmästyttää hurmaavalla virneellä ja jokaisella osaamallasi sanalla. Mikäli sanavarastoa on ehtinyt kertyä, voit yrittää viritellä keskustelua tai laulaa hämä-hämähäkkiä. Tavoitteenasi on tehdä vanhempiesi poistuminen sänkysi vierestä mahdollisimman vaikeaksi.

Kohta seitsemän: Viimeinen taistelu ja hyväksyntä

Jos vanhempasi ovat jo vanginneet sinut pinnasänkyysi, pelattavat minuutit ovat rajalliset. Voit toki protestoida kehollasi taivuttamalla selkäsi kaareksi ja potkimalla jaloillasi, mutta mahdollisuutesi päästä sängystä ovat huonot. Tilanteessa on kaksi järkevää ratkaisua: joko hyväksyä kohtalonsa ja nukahtaa tai huutaa kuin syötävä.

Tähän pisteeseen päädyttyään ei välttämättä tarvitse enää taistella nukkumaanmenoa vastaan, vaan tunnustaa hyvin tehty työ ja olla valmiina välttelemään sänkyä seuraavana iltana entistä paremmin.

Lähde: ScaryMommy

***

8:42

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.