Mainos

Eikö lapsesi suostu nukkumaan? 6 kikkaa, joita voit kokeilla

Useimmat vanhemmat voivat samaistua tilanteeseen, jossa pitkän ja rankan päivän jälkeen tekisi mieli vain lysähtää sohvalle lapsen mentyä nukkumaan – mutta lapsipa ei suostu nukkumaan. Kokeile siis seuraavia vinkkejä!

Palkittua Slummy Single Mummy -vanhemmuusblogia kirjoittava Jo Middleton paljasti Metro.co.uk-sivustolle humoristiset vinkkinsä lapsen nukuttamiseen.

Middleton kertoo ensimmäisen lapsensa nukkuneen aina kirjaimellisesti kuin vauva, mutta toinen lapsi ei kokenut ajatusta nukkumisesta yhtä miellyttävänä. Itse asiassa lapsi oppi nukkumaan läpi yön vasta kouluiässä.

– Joten mitä oikeastaan voi tehdä, kun lapsi kieltäytyy nukkumasta? Selvästikään minulla ei ole vastauksia, mutta olen kokeillut hyvän määrän kikkoja ja vinkkejä, joten tässä on joitain juttuja, joita ehkä haluat kokeilla, Middleton pohjustaa.

1. Älä ota katsekontaktia

– Se on heikkoutta! Vakavasti puhuen, kun heistä tulee vähän vanhempia ja he tulevat alakertaan kertomaan sinulle unestaan/päänsärystään/kuvitteellisesta hiirestään, pahinta, mitä voit tehdä, on olla kiinnostunut, Middleton kirjoittaa.

Hän kehottaa pysyttelemään hiljaa, laittamaan lapset suoraan takaisin nukkumaan ja pitämään huolen siitä, ettei näytä siltä, että vanhemmalla olisi alhaalla minkäännäköistä hauskaa tekeillä ilman lapsiaan.

2. Kehittele rituaaleja

Middleton vakuuttaa, että rituaaleista on hyötyä lasten kohdalla.

– Se on vähän kuin kouluttaisi koiranpentua – niiden pitää tietää, mitä tapahtuu seuraavaksi.

Rituaalit voivat olla vaikkapa hiljaa laulettuja lauluja ja lämpimiä kylpyjä, ei sadetansseja heimotyyliin.

3. Tee todella tylsiä askareita nukkumaanmenoaikaan

Tee kirjanpitosi tai laske nappeja. Mikä tahansa puuha, jossa lapsesi ei halua olla osallinen on hyvä asia siinä vaiheessa, jos lapsi päättää nousta sängystään ja tulla katsomaan, mitä puuhaat.

4. Lahjonta

– Kun tyttäreni oli pieni, minulla oli ystävä, jolla oli tapana antaa omalle tyttärelleen 10 suklaanappia aamupalaksi, jos hän pysyi sängyssään koko yön.

– En edes vitsaile. Se toimi täydellisesti.

5. Lue tarinoita

Tai vielä parempaa, anna äänikirjojen tai CD-levyjen hoitaa homma. Middleton kehottaa välttämään tarinoita, joissa on yllättäviä esiintymisiä lohikäärmeiden, jättiläisten tai muiden hirviöiden taholta – ne kun saattavat asua myös sängyn alla.

6. Ota lasi viiniä

Tämä ei varsinaisesti saa lastasi nukkumaan nopeammin, mutta...

– Saatat välittää vähemmän, Middleton toteaa.

Lähde: Metro

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.