Taantuman uhka on nyt todellinen – Suomen bkt supistui loka–joulukuussa: "Näkymät ovat riskien värittämät"

Suomen bruttokansantuote kasvoi viime vuonna tasan yhden prosentin, kertoo Tilastokeskus. Viimeisellä vuosineljänneksellä kasvu hidastui, sillä työpäiväkorjattu bkt kohosi vain 0,4 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Vahvinta kasvu oli toisella ja kolmannella vuosineljänneksellä.

Loka–joulukuussa bruttokansantuote pieneni kuitenkin 0,7 prosenttia heinä–syyskuuhun verrattuna. Talouden katsotaan olevan taantumassa, jos bkt supistuu kahdella vuosineljänneksellä peräjälkeen.

Handelsbankenin pääekonomisti Timo Hirvonen arvioi tiedotteessa, että koko viime vuoden talouskasvu oli selvästi aiempia arvioita heikompi.

– Maailmantalouden näkymät ovat riskien värittämät. Iso kysymys on tietenkin, miten paljon koronaviruksen torjuntatoimet tulevat leikkaamaan maailmantalouden kasvua vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä, Hirvonen sanoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.