Mainos

Taantuma ja terrori lisäsivät ahdinkoa New Yorkissa

New Yorkissa kodittomien ja työttömien määrä on noussut rajusti syksyn terrori-iskujen ja taloustaantuman vuoksi. Arviolta satatuhatta työpaikkaa on kadonnut ja kaupungin hätämajoitustilat ovat ääriään myöten täynnä joka yö.

Poliisi joutuu toistuvasti hätistelemään talviyössä värjötteleviä köyhiä. Jopa 30 000 kaupunkilaista joutuu joka yö turvautumaan hätämajoitukseen. Syy löytyy viime syksystä.

- Appeni oli määrä mennä WTC:hen töihin. Tuhon takia hän ei voinut aloittaa eikä maksaa vuokraa ja niinpä hänet ja perheemme häädettiin, sanoo koditon Anna Separta.

- Jos maksan vuokrani, minulla ei ole varaa ruokaan ja jos syön, ei ole rahaa vuokraan. Niinpä on valittava, kertoo puolestaan Kay Sareras.

Vaikka Yhdysvaltain kokonaistalous on joten kuten kunnossa, New York voi huonosti. Jo ennen terrori-iskuja yritykset saneerasivat kovalla kädellä, mutta syyskuun jälkeen työpaikkoja suoraan katosi.

Harvoilla työnsä menettäneillä oli omaa turvaverkkoa ja kun suurkaupungin vuokra- ja hintataso on pysynyt korkeana, ahdinko on tosiasia tuhansille. Joka kahdeksannen newyorkilaisen arvellaankin turvautuvan ruoka-apuun. Kevääseen ja talousnousuun on vielä monta yötä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 15.01.2002)

Syyskuun terroristi-iskussa tuhoutunut New Yorkin World Trade Center on kuukausien kuluessa muuttunut turistikohteeksi, joka vetää raunioilleen joka päivä tuhansia ihmisiä. Monet jonottavat tuntikausia saadakseen pääsylipun katsomoon, jossa tuhon massiivisuuden voi itse kokea.

(Kymmenen uutiset 15.01.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.