Täällä pelti rytisee nyt! Helsingin liikenteen vaarallisin paikka vaihtui – riski kasvoi merkittävästi viime vuodesta

Vaalimainokset vaarantavat liikenneturvan 2:02
Vaalimainokset vaarantavat liikenneturvan.

Kamppi ei enää sijoitu kärkipaikalle Helsingin liikenneonnettomuuksissa. Nyt pahin vaaranpaikka sijaitsee itäisessä kantakaupungissa, ilmenee Helsingin poliisin liikennevahinkotilastoista.

Kamppi on ollut vaarallisin alue Helsingin tieliikenteessä viime vuosina. Itäisen kantakaupungin onnettomuusmäärät ovat kuitenkin nousseet merkittävästi suhteessa Kamppiin alkuvuoden aikana.

Kallio on nyt kiilannut Kampin edelle Helsingin liikennevahinkotilastoissa.

– Tärkein kunnossa, ei liikennekuolemia alkuvuonna. Mutta onnettomuudet lisääntyneet selvästi Kallio ja Alppiharju alueella, valvontatoiminnon johtaja, ylikomisario Jarkko Lehtinen kirjoittaa Twitterissä.

Tammikuun ja maaliskuun välillä Kalliossa tapahtui kaikkiaan 34 liikennevahinkoa. Kamppi tippui toiseksi 30 vahingollaan. Alppiharjun alueella liikennevahinkoja tapahtui 13.

Merkittävää oli erityisesti vahinkomäärien nousu Kalliossa ja Alppiharjussa. Esimerkiksi Kallion vahinkomäärä kasvoi lähes kaksinkertaisesti viime vuoteen verrattuna. Tämä on enemmäin kuin missään muussa Helsingin kaupunginosassa.

– Onko Hämeentien liikennevirta kääntynyt uudelle reitille ja uudeksi onnettomuuskeskittymäksi? Lehtinen pohtii julkaisussaan.

Hän pyytää Twitterissä Helsingin tienkäyttäjiltä havaintoja itäisen kantakaupungin liikenteen ongelmista. Alueelle kohdennetaan valvontaa, jos ongelmakohtia ilmenee.

Aiheesta uutisoi aikaisemmin Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat