Mainos

Syyttäjä vaatii Nykäselle 1,5 vuoden vankeustuomiota

Ex-mäkihyppääjä Matti Nykänen on ollut tänään oikeudessa syytettynä puolisonsa törkeästä pahoinpitelystä. Syyttäjä vaatii miehelle vähintään puolentoista vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta. Jutussa annetaan kansliatuomio 24. elokuuta.

Pirkanmaan käräjäoikeuden käsittelyssä olivat viime joulun tapahtumat pariskunnan kodissa Ylöjärvellä. Oikeudessa kuultiin sekä Nykästä että hänen vaimoaan.

Puolisoilla oli ollut riitaa joulupäivänä, jolloin vaimo Mervi Tapola oli saanut viiltohaavoja. Syyttäjän mukaan Nykänen oli huitonut tätä useaan otteeseen keittiöveitsellä. Vaimolle oli tullut ainakin 12-senttinen haava otsaan ja viisisenttinen haava käteen. Ne eivät olleet hengenvaarallisia.

Syytteen mukaan Nykänen myös kuristi vaimoaan kylpytakin vyöllä ja uhkasi tappaa.

Nykänen kiisti syytteen ja vaati sen hylkäämistä sillä perusteella, että kyse oli hätävarjelusta. Nykäsen mukaan vaimo oli uhkaillut häntä itseään veitsellä. Vaimon vammat olivat tulleet siinä vaiheessa, kun pariskunta oli kaatunut lattialle. Kuristamisen hän kiisti kokonaan.

Ristiriitaiset kertomukset

Kolmisen tuntia kestäneillä käräjillä puitiin osapuolten kertomusten uskottavuutta. Syyttäjän mukaan todisteet puolsivat vaimoa.

Tapolan mukaan mies oli tullut kotiin humalassa ja suuttunut, kun hän oli puhunut puhelimessa. Pahoinpitelyn jälkeen mies sammui, jolloin vaimo juoksi naapuriin hakemaan apua.

Oikeudessa kuullun naapurin mukaan Tapolalla oli ollut vyö löysästi kaulansa ympärillä. Vaimo oli myös ollut verissään ja nimennyt miehensä syylliseksi.

Oikeudessa kuultiin myös puhelimessa ollutta vaimon juttukumppania. Nainen kertoi kuulleensa, miten Nykänen oli tullut kotiin kesken puhelun ja alkanut uhkailla vaimoaan. Puhelu kuitenkin katkesi akun virran loppumiseen, eikä hän kuullut varsinaisen kamppailun ääniä.

Vastaajan mukaan syyte perustui yksipuolisesti vaimon puheisiin. Tämän kertomus leimattiin epäuskottavaksi muun muassa siksi, että kaulalla ei ollut jälkiä kuristamisesta eikä veitsen kahvasta löytynyt miehen dna:ta.

Syyttäjä vaatii rangaistusta kovennettuna Nykäsen aiempien väkivaltarikosten takia.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.