Mainos

Syyttäjä vaatii ehdollista Thors-kirjoittelusta

Syyttäjä vaatii vähintään vuoden ehdollista vankeusrangaistusta miehelle, joka on syytteessä maahanmuuttoministeri Astrid Thorsin (r.) uhkaamisesta ja kunnian loukkaamisesta. Lisäksi syyttäjä vaatii miehelle tuntuvaa oheissakkoa.

Miehelle luettiin tänään Pirkanmaan käräjäoikeudessa syytteet törkeästä kunnianloukkauksesta, laittomasta uhkauksesta, julkisesta kehottamisesta rikokseen ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Mies oli perustanut alkuvuodesta yhteisöpalvelu Facebookiin sivuston, jonka otsikkotekstissä hän kertoi olevansa valmis istumaan muutaman vuoden Astrid Thorsin taposta. Sivustolla oli myös Thorsia halventavia ja loukkaavia nimityksiä. Sivuston ylläpitäjänä mies oli sallinut muidenkin kirjoittajien esittää loukkaavia väitteitä Thorsista.

Syyttäjä katsoi miehen esittäneen tappouhkauksen ja kehottaneen muitakin rikokseen Thorsia vastaan.

Syyte kiihottamisesta kansanryhmää vastaan tuli siitä, että mies oli sivustollaan esittänyt rikollisten maahanmuuttajien poistamista Suomesta. Sivustoon oli liitetty kuva afrikkalaislapsesta ja teksti "jotta lapsenlapsesi ei näyttäisi tältä".

Mies kiisti syytteet pääosin. Puolustajan mukaan syytetty oli toiminut tunnekuohun vallassa ja kirjoittelussa oli kysymys korkeintaan tavallisesta kunnianloukkauksesta.

Pirkanmaan käräjäoikeus antaa tuomion kahden viikon kuluttua.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.