Mainos

Syyttäjä: Paasilinna ei lyönytkään baarissa

Syyttäjä ei syytäkään menestyskirjailija Arto Paasilinnaa pahoinpitelystä. Tuoreimpien tietojen perusteella Paasilinna ei lyönytkään toista miestä nyrkillä ravintolassa Espoossa vaan uhrin vamma on syntynyt muulla tavalla.

Syyttäjä on perunut aiemmin nostetun syytteen ja ilmoittanut asiasta Espoon käräjäoikeuteen.

Paasilinnan epäiltiin lyöneen erästä miestä viime vuoden heinäkuussa nyrkillä kasvoihin niin, että tämän huuli aukesi. Väitetyn pahoinpitelyn uhri kuvasi esitutkinnassa poliisille, miten kirjailija löi häntä. Lääkärinlausunnon mukaan miehellä oli huulessa noin kahden senttimetrin pituinen haava.

Epäiltyä pahoinpitelyä piti alun alkaen käsitellä käräjillä jo aiemmin tänä vuonna kirjailijaan liittyvän kolarointijutun yhteydessä. Syyte jäi kuitenkin lukematta, kun asiassa päätettiin tehdä lisätutkintaa.

Onko syytä epäillä vilppiä?

Lisätutkinnassa kuultujen kahden todistajan kertomuksista kävi ilmi, ettei Paasilinna tehnytkään mitään väkivaltaa. Järjestyksenvalvojana toimineen miehen havaintojen mukaan kirjailija ei huitaissut ravintolassa ketään vaan väitetty uhri loukkasi huulensa lyödessään sen pöytään tai korokkeeseen.

Tapahtumat saivat todistajan mukaan alkunsa, kun väitetty uhri ja eräs toinen mies tulivat ulos WC-tiloista nahistellen. Sanaharkka jatkui, kun miehet menivät pöytään. Toinen miehistä tarttui toista rinnuksista, ja uhri loukkasi huulensa tässä tilanteessa.

Tapahtuma taltioitui myös ravintolan valvontanauhalle, jolta järjestyksenvalvoja katsoi sen yhdessä toinen henkilökunnan edustajan kanssa seuraavana päivänä. Myös toinen työntekijä vahvisti, ettei Paasilinna ollut mitenkään osallinen huuleen tulleeseen haavaan.

Paasilinna kiisti kuulusteluissa syyllistyneensä pahoinpitelyyn. Julkisuudessa on kerrottu, että Paasilinna olisi silti sopinut asian maksamalla uhrille korvauksia.

Paasilinnan avustaja kiistää MTV3:lle väitteet korvauksista.

– Jos hän on jotain maksanut, se on tapahtunut tietämättäni, asianajaja Aarno Arvela sanoo.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.