Syyttäjä: Mies yritti murhata naisen päiväkodin pihalla, uhkasi myös heidän 4-vuotiasta lastaan – "Miltä tuntuisi haudata toinen lapsi"

Hämeenlinnalaismiestä syytetään murhan yrityksestä puukottamalla. Lisäksi miestä syytetään naisen ja heidän 4-vuotiaan lapsensa laittomasta uhkauksesta.

Marraskuun alussa Hämeenlinnassa sijaitsevan päiväkodin pihassa sattui vakava väkivallanteko. Mies oli syyttäjän mukaan piilossa päiväkodin pihalla olevassa leikkimökissä ja hyökkäsi naisen kimppuun teräaseen kanssa, kun tämä tuli hakemaan heidän yhteistä lastaan.

Mies puukotti naista useita kertoja ja sanoi tappavansa hänet. Yhteensä naista lyötiin puukolla 12 kertaa eri puolille vartaloa.

Syyttäjän mukaan teko oli harkittu, raaka ja julma. Harkitun siitä teki se, että mies oli käynyt edellisenä päivänä ostamassa teossa käyttämänsä puukon. Hän oli myös vaihtanut Facebookissa profiilikuvansa viikatemieheksi.

Uhkasi naista ja puhui lapsen hautaamisesta

Lisäksi mies oli syyttäjän mukaan uhkaillut naista aikaisemmin. Noin viikkoa ennen puukotusta mies oli syyttäjän mukaan soittanut naiselle ja uhkaillut sekä häntä että heidän yhteistä 4-vuotiasta lastaan.

Mies oli syyttäjän mukaan sanonut naiselle puhelimessa, että "tämä on jo haudannut yhden lapsen, joten miltä tuntuisi haudata toinen lapsi ja että hautapaikkahan on jo valmiina".

Nainen selvisi väkivallanteosta hengissä ja sai soitettua hätäkeskukseen. Mies pakeni paikalta.

Syyttäjä vaatii miehelle kahdeksan vuoden vankeusrangaistusta murhan yrityksestä ja laittomasta uhkauksesta.

Mies myöntää teon törkeänä pahoinpitelynä, mutta kiistää murhan yrityksen ja laittoman uhkauksen. Miehen mukaan hyökkäys oli vain päähänpisto.

Nainen vaatii korvauksia perhe-elämän haittaamisesta

Nainen vaatii mieheltä yli 17 000 euron korvauksia muun muassa kivusta ja kärsimyksestä. Hän vetoaa puukotuksen aiheuttamiin vammoihin, mutta myös miehen teon aiheuttamaan haittaan perhe-elämälle.

Naisen mukaan väkivallanteon jälkeen lastensuojelu haki lapsen ja tämä sijoitettiin muualle asumaan. Ensin nainen ei nähnyt lasta lainkaan. Lapsi palautettiin vasta yli puolentoista kuukauden jälkeen.

– Lastensuojelutoimenpiteet johtuivat ainoastaan tapahtuneesta väkivallanteosta. Vielä jatkossakin tapahtuma tulee aiheuttamaan uhrille perhe-elämään liittyvää kärsimystä, kun perhe joutuu elämään sen tosiseikan kanssa, että lapsen isä on yrittänyt murhata äidin, sanotaan naisen korvausvaatimuksessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja