Mainos

Syyttäjä hakee KKO:lta valituslupaa nänninimijälääkärin tapauksessa

Kihlakunnansyyttäjä Maarit Ketonen Oulun syyttäjänvirastosta hakee korkeimmalta oikeudelta valituslupaa potilaansa nänniä imeneen lääkärin vapauttavaan tuomioon.

Sekä Raahen käräjäoikeus että Rovaniemen hovioikeus ovat katsoneet, ettei Raahen aluesairaalan röntgenlääkäri ole syyllistynyt seksuaalirikokseen tai kunnianloukkaukseen eikä virkarikokseen.

Keski-ikäinen miesradiologi tutki nuoren naisen rintaa tavoilla, jotka eivät useiden asiantuntijalääkärien mukaan olleet lääketieteellisesti perusteltuja. Kaiken huipuksi hän imi potilaan nänniä.

Tuomioistuimet katsoivat, ettei lääkärin teoilla ollut seksuaalista motiivia.

– Valituslupaa haetaan lain soveltamisen kannalta muissa samanlaisissa tapauksissa ja oikeuskäytännön yhtenäisyyden vuoksi, Ketonen kertoo sähköpostitse.

Hän toivoo korkeimman oikeuden ottavan kantaa siihen, oliko nuori lähihoitajaopiskelija erityisen riippuvainen lääkäristä ja käyttikö lääkäri riippuvuussuhdetta törkeästi väärin. Jos näin oli, kyseessä olisi lain mukaan seksuaalinen hyväksikäyttö.

Samoin KKO:n pitäisi määritellä, oliko kyseessä seksuaalinen teko ja siihen taivuttaminen.

Ketonen siis haluaa KKO:n ottavan kantaa siihen, millainen teko täyttää rangaistavan tunnusmerkit. Valituksessaan hän vetoaa myös siihen, että teko täyttää hänestä virkavelvollisuuden rikkomisenkin tunnusmerkistön.

(16.10.)

(9.10.)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.