Mainos

Syyteharkinta venyy – SPR:n pääsihteeriä epäillään luottamusaseman väärinkäytöstä

SPR:n Veripalvelun konsulttihankintoja koskeva syyteharkinta näyttää venyvän ainakin kesään asti. Helsingin kihlakunnansyyttäjä Anja-Riitta Rinkinen pyysi poliisilta lisätutkintaa jo viime syksynä.

- Ne tutkinnat ovat vielä osittain kesken. Tavoitteenani on saada syyteharkinta valmiiksi ennen kesälomia, Rinkinen kertoo.

Rinkinen ei halua valottaa, minkä takia lisätutkintaa on tarvittu.

Poliisi epäilee luottamusaseman väärinkäytöstä sekä Veripalvelun entistä johtajaa Jukka Rautosta että SPR:n pääsihteeriä Kristiina Kumpulaa. Lisäksi Veripalvelun käyttämää luottokonsulttia epäillään avuannosta samaan rikokseen.

MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma kertoi erikoisista konsulttihankinnoista syksyllä 2010. Veripalvelu oli ostanut yhdeltä konsulttiyritykseltä palveluja miljoonilla euroilla ilman kilpailutusta.

SPR:n sisäinen tarkastaja oli moittinut hankintoja toistuvasti, mutta Veripalvelun hallitus ei ollut puuttunut niihin. Pääsihteeri Kumpulan osalta epäilyt liittyvät tiettävästi siihen, että hän ei puuttunut Rautosen konsulttihankintoihin. Poliisi käynnisti esitutkinnan pian jutun jälkeen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.