Syytä olla tarkkana! Jarmo Kekäläinen puhuu Patrik Laineen aliarvostetusta ominaisuudesta

Patrik Laine kaupattiin NHL:ssä – C Moren asiantuntija Sami Kapanen:"Kauppa, mikä oli pakko tehdä" 2:32
C Moren asiantuntija Sami Kapanen analysoi Patrik Laineen siirtymistä Columbus Blue Jacketsiin.

Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen on valottanut NHL-seuransa suunnitelmia suomalaisen jääkiekkotähden Patrik Laineen suhteen.

Winnipeg Jetsistä jättikaupassa Blue Jacketsiin siirtynyt Laine saapui Columbukseen yksityiskoneella perjantaina. Kekäläinen vahvisti, että Laine joutuu antamaan kaksi negatiivista koronanäytettä ja viettämään 48 tuntia karanteenissa. Tämän jälkeen hän tulisi Kekäläisen mukaan hyppäämään joukkueen mukaan maanantaina.

Laineen voi ounastella näin debytoivan Columbuksen paidassa ensi tiistain kotiottelussa Dallas Starsia vastaan.

"Haluaa olla paras"

Kekäläinen sanoo seuranneensa Lainetta siitä lähtien, kun tämä on ollut 16-vuotias. Columbus-GM korosti Sportsnetin haastattelussa Laineen kunnianhimoa.

– Tiedän, että hän haluaa olla paras. Hän on tehnyt toistaiseksi enimmillään 44 maalia (runkosarjakaudessa), hän teki 36 oltuaan 18-vuotias. Hän haluaa olla iso ja voittava pelaaja. Tiedän, että se on hänelle tärkeää, hän haluaa voittaa, Kekäläinen sanoi.

Kekäläinen kertoi Laineen ponnistelleen ollakseen kokonaisvaltaisesti parempi pelaaja, joka tekee silti maaleja.

– Ihmiset aliarvioivat, miten hyvä syöttäjä hän on. Jos ylipelaat häntä, hän löytää sauman ja pelaa tilanteen hienosti. Hänellä on todella hyvä silmä jäällä. Hän voi piiskata kiekkoa ja syöttää sitä, Kekäläinen ruoti.

Laine osoitti syöttötaitojaan jo viime kaudella, jolloin hän kirjasi 68 runkosarjaotteluun enemmän syöttöpisteitä (35) kuin maaleja (28). 

Tällä kaudella Laine on pelannut toistaiseksi vain yhden ottelun, jossa hän takoi Winnipegin paidassa pisteet 2+1. Nyt edessä on uusi haaste uudessa ympäristössä, jossa odotettavissa on suurta kaapua.

– Olen käynyt useita keskusteluja hänen kanssa viime päivinä, ja hän on innostunut tästä mahdollisuudesta, innostunut Columbukseen tulemisesta. Ja me toivomme, että se johtaa pitkän jänteen suhteeseen, Kekäläinen summasi.

Lue myös:

    Uusimmat