Isompi ja vahvempi Jesse Puljujärvi ihastuttaa Edmontonissa – supertähti kertoo, miten "Big Jess" on muuttunut: "Hän on iso mies"

13:59
Jesse Puljujärvi kertoi kuulumisiaan Edmontonista.

Tälle kaudelle paluun NHL-liigaan tehnyt Jesse Puljujärvi onnistui hienosti runkosarjassa. Puljujärvi on vakiinnuttanut paikkansa Edmonton Oilersin kärkiketjuissa ja tulosta on tullut. Suomalaishyökkääjän muutos on huomattu Edmontonissa.

Puljujärvi tahkosi runkosarjassa 55 ottelua, laukoi 15 maalia ja keräsi 10 syöttöpistettä. Pistesaldo on neljättä kauttaan NHL:ssä pelaavan Puljujärven uran paras.

Oilersin apuvalmentaja Glen Gulutzan kehottaa kuitenkin tarkastelemaan Puljujärven peliä kokonaisvaltaisemmin, ei ainoastaan pisteiden valossa.

– Ei pidä katsoa numeroita. Katsokaa, kuinka kovasti hän tekee töitä pelin kamppailualueilla, Gulutzan sanoo The Athleticille.

– Hän on muuttunut. Hän on isompi ja vahvempi, hän on kypsempi. Kaikki tuo vaikuttaa, mutta hän on nykyään pelissä sisällä sen sijaan, että olisi sen ulkopuolella.

Puljujärvi on päässyt pelaamaan paljon joukkueen ja koko sarjan ehdottoman supertähden Connor McDavidin rinnalla. Myös Puljujärveä lempinimellä "Big Jess" kutsuva McDavid suitsuttaa suomalaisen muutosta.

– Hän on tehnyt kovasti töitä. Hän on muuttanut pelaamistaan. En usko, että hän halusi (ensimmäisen NHL-sopimuksensa aikana) tehdä noita asioita. Hän ei halunnut taklata, hän ei halunnut pelata kovaa. Ja nyt hän on tullut takaisin ja tehnyt niistä valttejaan, McDavid sanoo.

– Hän kamppailee kovaa kiekoista, hän on iso mies ja menee rajusti maalille, pakottaa puolustajat maksamaan kovaa hintaa, jos he haluavat siirtää hänet pois. Sellaista laitahyökkääjää me tarvitsemme.

Gulutzan näkee Puljujärven vahvuuden samoin. Kärppien kasvatti on kova luu maalineduskamppailuissa puolustajien kanssa.

– Hän tekee siellä todella hyvää työtä, mitä hän ei tehnyt aiemmin.  Muistan puhuneeni hänelle pari vuotta sitten, että hänen täytyy alkaa tehdä niin, jos hän haluaa tehdä tulosta Pohjois-Amerikassa.  

Kiitosta Puljujärven muodonmuutoksesta antaa myös päävalmentaja Dave Tippett, jonka mukaan Puljujärvi on toisen tulemisensa aikana istunut mainiosti Edmontonin muottiin.

– Hän ymmärtään, miten hänen tulee pelata menestyäkseen täällä. Se osoittaa kypsyyttä, jota hänen pelissään on.

Edmontonin kausi jatkuu pudotuspeleissä. Ensimmäisellä kierroksella vastaan asettuu Winipeg Jets. Puljujärvelle pudotuspeliottelut ovat NHL-uran ensimmäiset.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja