Jarmo Kekäläinen hehkutti Patrik Laineen merkitystä Suomessa – halusi kuitenkin korjata nopeasti yhden väitteen

2:32
Sami Kapanen analysoi Patrik Laineen siirtoa Columbukseen lauantaina C Moren liigastudiossa

Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen oli varsin tyytyväinen mies lauantaina, kun hän sai hankittua seuraan Patrik Laineen ja Jack Roslovicin kaupassa, jossa lähti Winnipeg Jetsiin Pierre-Luc Dubois ja kolmannen kierroksen varaus.

Kekäläinen kehui molempia uusia suojattejaan Fox Sports Ohion haastattelussa. Laine sai luonnollisesti enemmän huomiota.

– Patrik Laine on yksi sarjan parhaista maalintekijöistä ja on ollut sitä koko lyhyen uransa. 36 maalia 18-vuotiaana ja 44 parhaalla kaudellaan. Hän on mielestäni yksi NHL:n parhaista ylivoimapelaajista. Kyse ei ole pelkästä laukauksesta, vaan hän osaa myös antaa puolustuksen rikkovia syöttöjä, jotka luovat muille mahdollisuuksia ylivoimalla, kehui Kekäläinen.

Haastattelija nosti seuraavaksi esiin Laineen ja Kekäläisen yhteisen taustan. Yksi asiavirhe mahtui toki mukaan.

– Minun on kysyttävä yhdestä asiasta. Hän on Tampereelta Suomesta. Samasta paikasta kuin sinäkin. Mikä on ollut reaktio koti-Suomessa, jossa ottelu nähdään tänään parhaaseen katseluaikaan?

– Minun on korjattava yksi asia. Olen Kuopiosta, mutta synnyin Tampereella. Haluan vain tehdä  selväksi, että olen Kuopiosta, hymyili Kekäläinen.

– Olet Kuopion pormestari, sanoi toimittaja.

– Ei, ei, ei, ei. Kimmo Timonen on Kuopion pormestari… tarkensi Kekäläinen.

Kekäläinen myönsi kuitenkin, että kauppa on saanut valtavasti huomiota Suomessa.

– Puhelimeni on käynyt tänä aamuna kuumana. Paljon soittoja ja viestejä myös Suomesta. Patrik Laine on tietenkin supertähti Suomessa ja on ollut sitä 17-vuotiaasta saakka, kun hän johdatti joukkueensa mestaruuteen 17-vuotiaana ennen NHL-varaustaan. Suomi voitti myös nuorten MM-kultaa, ja hän oli joukkueen tähti. Hän pelasi 18-vuotiaana aikuisten MM-kisoissa NHL-pelaajia vastaan jo ennen kuin hän tuli NHL:ään, muistutti Kekäläinen.

Katso video alta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja