Columbus-tähti analysoi Patrik Laineen vaikeuksia – tapetille nousi tilanne perheen kanssa

3:32
Tällaiset Patrik Laineen loiston hetket jäivät tällä NHL-kaudella vähiin: suomalaishyökkääjä takoi takoi kaksi silmiä hivelevää maalia huhtikuussa Chicago Blackhawksia vastaan.

Kellekään ei tule enää uutisena, että Patrik Laineen kausi jääkiekon NHL:ssä oli vaikeuksien sävyttämä. Mutta mistä ongelmat johtuivat? Siihen pureutui osaltaan Columbus Blue Jacketsin varakapteeni ja tähtipuolustaja Seth Jones.

Laine siirtyi vuodesta 2016 lähtien edustamastaan Winnipeg Jetsistä tämän sesongin alussa Columbus Blue Jacketsiin. Suomalaishyökkääjän jälki Blue Jackets -paidassa ei ollut odotetunlaista. Laine tuskaili pitkiä pätkiä pelin ulkopuolella ja iski Columbuksen riveissä 45 ottelussa itselleen vaatimattomat 21 (10+11) pistettä.

Jones nosti esiin vaikeuksia ruotiessaan muun muassa Laineen pitkän erillä olon perheestään.

– Uskon, että hän tulee olemaan ok. Me kaikki olimme ongelmissa tänä vuonna, minä mukaan lukien. Uskon, että "Pattyn" täytyi sopeutua tänä vuonna "Tortsiin" (John Tortorella) valmentajana ja uusiin kasvoihin pukukopissa. Suomen ja Yhdysvaltain karanteenitilanteen myötä hänellä ei voinut olla perhettä kaupungissa, Jones sanaili ESPN:n mukaan.

Autoritäärisenä vanhan liiton valmentajana tunnettu Tortorella ei valmenna Blue Jacketsia enää ensi kaudella, vaan seura etsii uutta päävalmentajaa. Kenties rajoitettuna vapaana agenttina oleva Lainekin saisi taas vanhaa iloaan takaisin – se tuntui olevan kauden mittaan ylipäätään kadoksissa.

– Haluamme tehdä hänen elämänsä helpoksi kaukalossa. Haluamme, että hän nauttii kaukalossa ja tekee maaleja. Se on, mitä hän parhaiten tekee. Hän on jo tehnyt 30 tai 40 maalia tässä liigassa monia kertoja. Tiedämme, että hän pystyy siihen. Meidän vain täytyy laittaa oikeat jätkät hänen ympärilleen. Ja puhua hänelle, hän myös tietää, että hän voi olla parempi, Jones kommentoi.

Yhdysvaltalaisen mukaan Laine on hiljainen tyyppi, eikä puhu paljon. 

– Hän heittää one-linereita silloin tällöin. Suurimman osan ajasta hän kuitenkin painaa päänsä alas ja pelaa jääkiekkoa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja