Patrik Laineen penkittänyt John Tortorella haluaa suomalaistykin muuttuvan – "Olemme käyneet keskusteluja"

Tammikuun lopussa Winnipeg Jetsistä Columbus Blue Jacketsiin siirtyneen Patrik Laineen alku uudessa seurassa on ollut epätasainen, eikä tulisesta luonteesta tunnettu päävalmentaja John Tortorella ole arkaillut jopa penkittää Lainetta.

Suomen aikaa torstaiaamuna Laine teki Floridaa vastaan tehot 1+1, mutta ennen sitä tamperelainen tarpoi seitsemän ottelun pisteettömässä putkessa. Kyseisessä Florida-ottelussa Lainetta kutsui tehoista huolimatta myös jälleen komennus vilttiketjuun.

Tortorellalta ei irronnut tarkempia perusteita päätökselle, mutta Laineen pelaajaprofiilista hän lausui ajatuksiaan aiemmin.

196-senttinen Laine kuuluu NHL:n isokokoisimpiin hyökkääjiin, mutta voimahyökkääjänä häntä ei tunneta. Voima on ladattu kaikissa muodoissaan sarjan yhden hurjimman laukauksen taakse. Tätä Tortorella haluaa muuttaa.

– Haluaisin nähdä Pattyn enemmän kiekon kanssa. Kuvittelen hänet uskomattoman taitavana voimahyökkääjänä. Haluaisin nähdä hänen pelissään enemmän voimaa, luistelua kiekon kanssa ja haastamista yhdellä yhtä vastaan, Tortorella sanoi The Athleticin mukaan.

– Joskus hän haluaa jakaa kiekkoa. Hän on erittäin hyvä siinä. Haluaisin hänen tuovan voiman uutena elementtinä peliinsä.

Laineen vastauksen perusteella toive on tullut tutuksi jo edellisen päävalmentajan Paul Mauricen alaisuudessa Winnipeg-vuosina.

– Luulen, että se on tyyli, jolla monet haluaisivat minun pelaavan. Tiedän, että pystyn antamaan enemmän. Pystyn tekemään jäällä paljon asioita. Joten näissä (kommenteissa) ei ole mitään uutta, Laine sanoi The Athleticin haastattelussa.

Columbuksessa Laineesta toivotaan samanlaista organisaation johtohahmoa kuin takavuosien Rick Nashista. Nashia ja Lainetta erottaa kuitenkin vielä ainakin yksi ominaisuus: tasaisuus kahteen suuntaan. Tätä Tortorella haluaa suomalaiselta vielä nähdä.

– En tiedä vielä Laineen kokonaisvaltaisesta pelaamisesta. Olemme käyneet keskusteluja. Kun hän tuli ja teki muutaman maalin, hän sanoi: "Tällä tavalla hankin palkkakuittini. Olen melko hyvä siinä". Hän todellakin on melko hyvä siinä, mutta mielestäni on uusi taso, jolle hän voi pelinsä vielä nostaa. Hänellä on mahdollisuus olla aivan uskomaton pelaaja. Hän on yhä varsin nuori mies, Tortorella muistutti.

– Hänellä on mahdollisuus olla yksi niistä kavereista, joka ei ole vain itse hyvä pelaaja, vaan tekee ympärillään olevista entistä parempia. Jakamalla kiekkoa, kuljettamalla sitä, tuomalla ihmiset lähelleen ja niin edelleen. Se on osa hänen evoluutiotaan, kun hän kasvaa pelaajana. Hänellä on mahtava mahdollisuus, taitotaso ja kroppa, jolla tehdä omassa roolissaan hyökkääjänä paljon erilaisia asioita.

Lue myös:

    Uusimmat