Syynä lähtöpaikka vai vauhti – Kalle Rovanperä tippui kärjen kyydistä: "Ei tämä tietenkään tyydytä"

1:36
Esapekka Lapin dramaattinen keskeytys rallin kärjestä nosti Rovanperän pykälällä ylöspäin.

Toyotan Kalle Rovanperä uhkaa jäädä toista kertaa putkeen palkintosijojen ulkopuolelle rallin MM-sarjassa.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
C Moressa!

Kroatian MM-ralli 20.-23.4.

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Puolustava maailmanmestari ei ole pystynyt vastaamaan Meksikossa tallikaveriensa Sebastien Ogierin ja Elfyn Evansin tai Hyundai-kuski Thierry Neuvillen vauhtiin. Selvää on, että kärkikolmikko starttasi perjantaina Rovanperää paremmilta lähtöpaikoilta, mutta silti suomalaistähden suorituskyvystä tuntuu uupuvan jotain pientä.

Rovanperä itse kuitenkin kokee, että erot johtuvat lähtöpaikasta. 

– Päivä meni ihan hyvin, eikä ongelmia ollut. Se olikin tänään pääpointtina. Valitettavasti heti aamusta näytti siltä, että tie paranee koko ajan, jonka myötä Thierry pääsi karkuun paremmalta lähtöpaikalta, Rovanperä selvitti MTV Urheilulle.

– Sitten ero vielä venähti aika isoksi myös (Dani) Sordoon, jonka takia ei ollut enää kilvanajoa. Yritimme iltapäivällä ajaa vain suhteellisen puhtaasti ja järkevästi.

Lauantaina Rovanperä oli liikenteessä viidentenä autona ja kisan kolmostilaa hallussaan pitävä Neuville kuudentena. Sunnuntain erikoiskokeille Rovanperällä ei ole enää suuria toiveita. Kaikki panokset lyödään kisan päättävään Power Stage -pätkään, jossa on tarjolla lisäpisteitä MM-taistoon.

– Vähän se on aina hankala ajaa, kun kilpailua ei oikein ole. Aamun ensimmäinen erikoiskoe on tosi tekninen ja vaikea. Se pitää heti ajaa kunnon rytmillä ja yrittää saada hyvä aika, Rovanperä mietti.

– Varmasti me yritämme, kuten todennäköisesti myös Sordo, säästää jo renkaita Poweria varten. Tuskin tarvitsee hirveästi puskea.

Neljäs tila ei luonnollisesti tyydytä mestaria, mutta Rovanperä osasi odottaa vaikeaa kilpailua.

– Ei tämä tietenkään tyydytä. Aika oletettavaa se kuitenkin oli. Tämä on kisa, mistä en tykkää ja missä auraus vaikuttaa eniten koko kaudella. Ei täällä perjantain kolmella ensimmäisellä autolla ole saumoja oikein ajaa voitosta.

Sunnuntaina on kuitenkin oltava vielä hereillä, sillä Neuville ja Evans käyvät kovaa taistelua kakkostilasta. Ilman isompaa virhettä Ogier voi jo kurvailla rauhassa kohti uransa seitsemättä voittoa Meksikossa.

– Meidän edessämme voi tapahtua mitä vaan, koska erot ovat niin pieniä. Sama se on Sordolla, että jos meille tulee rengasrikko tai jotakin, niin hän tulee heti ohi. Siinä on vielä kaikki mahdollista, pitää vain ajaa puhtaasti läpi, Rovanperä summasi.

Jari-Matti Latvalalla oli oma näkemyksensä Rovanperän vaisuun vauhtiin. Voit katsoa Latvalan mietteen Rovanperästä alla olevalta videolta.

2:14
Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kommentoi Kalle Rovanperän vaisua vauhtia.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja