Jari-Matti Latvala harmitteli Esapekka Lapin ulosajoa – ennustus kävi toteen

0:50
Katso Jari-Matti Latvalan kommentit pääkuvan videolta.

Meksikon MM-rallin voittotaistelu lässähti heti lauantaiaamuna, kun Hyundain Esapekka Lappi täräytti perä edellä sähköpylvääseen.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
C Moressa!

Meksikon MM-ralli 16.-19.3.
Su: EK:t 17-23 klo 00.05 alkaen

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Sen jälkeen Toyotan Sebastien Ogier otti komennon ja on kruisailemassa selvään voittoon jälleen kerran. Mieheltä löytyy vyöltään jo ennestään kuusi voittoa Meksikon auringon alta.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala oli harmissaan entisen suojattinsa ulosajosta.

– Taisin jo eilen sanoa, että kun kilpailu muuttuu kovemmaksi ja paine lisääntyy, niin mahdollisuus virheelle kasvaa. Valitettavasti niin kävi ja EP ajoi ulos heti ensimmäisellä pätkällä. Harmittaa tietenkin Esapekan puolesta, koska hän oli ajanut upeasti, Latvala sanoi MTV Urheilulle.

– Harmillista, että voittotaistelu päättyi niin aikaisin lauantaina. Ogier sanoi myös, että ei toivonut, että niin kävisi. Tämä on rallia. Kovaa pitää mennä, mutta virheitä ei saisi tulla. Välillä vaan se raja pitää hakea ja joskus sitten rankaisee rajusti.

1:36
Katso videolta Esapekka Lapin ulosajo.

Latvala oli mielissään omien kuljettajiensa esityksistä. Viime kaudella Toyota oli Meksikon kaltaisissa kovapintaisissa ja rajuissa soraralleissa ongelmissa, mutta ennen sunnuntain erikoiskokeita tiimillä on kaksoisjohto ja Kalle Rovanperä säestää neljäntenä. Toyotan kaksoisvoittoa yrittää kammeta vielä Hyundain Thierry Neuville, joka jahtaa toisena olevaa Elfyn Evansia vain reilun neljän sekunnin päässä.

– Meille päivä on ollut erittäin hyvä. Olemme erittäin tyytyväisiä poikien suorituksiin. Olemme kaksoisjohdossa, vaikka tietysti Elfynin osalta tilanne on vielä tiukkaa kamppailua tällä hetkellä. Hän on kuitenkin pystynyt pitämään kakkostilan. Katsotaan, mitä sunnuntai tuo tullessaan, Latvala summasi.

– Vaikka Elfyn ei pystyisi toista sijaa pitämään, mutta jos meillä on kaksi autoa podiumilla, olisi sekin ihan loistava tulos.

Rovanperän osalta sunnuntai menee Power Stage -pätkää lukuun ottamatta terveisien ajeluksi, sillä eroa sekä eteen että taakse on liki minuutti.

– Kalle on keskittynyt ajamaan pisteitä sarjaa varten, kun (Ott) Tänakilla on ollut vaikeuksia. Kalle jäi vähän sellaiseen väliinputoajan rooliin. Siinä tulee helposti turhautumista, eikä saa taistelutahtoa päälle, kun ei oikein ole mitään mahdollisuuksia nousta ylöspäin, Latvala kertoi.

– Neuville pääsi niin paljon edelle, että sitä olisi ollut vaikea lähteä kiinni ajamaan. Kyllähän se turhauttaa, kun ei oikein mitään ole tehtävissä. 


Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja