Syyllistyikö Jokerit itse siihen, mitä sen ympärillä tehdään? Lauri Marjamäki tyrmää väitteen

Jääkiekkoliiga KHL:ssä Helsingin Jokerit on ajautunut yhtäkkiä vaikeuksiin pudotuspelisarjassa Lokomotivia vastaan. Upean alun jälkeen sarjan katkaisu on tuottanut tuskaa. Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki tyrmää suorilta käsin yhden teorian, joka liittyy kokonaiskuvaan.

Klassinen asetelma. Miten malttaa olla ahmimatta alkuruokaa, kun nokkaan tuoksahtaa jo karamellipossun haju?

Jokereiden pudotuspelikevään alku oli kuin suoraan satukirjasta. Kaksi ensimmäistä kotiottelua menivät Ilmalan herroille yhteismaalein 11-1. Vierailijoilla ei ollut mitään palaa.

Pöytä oli kirjaimellisesti katettu, kun vielä kolmaskin ottelu kääntyi Jokereille. Jatkopaikka näytti selvältä.

Tiistaina, ottelusarjan välipäivänä, ollaan pisteessä, jossa Jokerit lähtee takaisin Jaroslaviin. Paikkaan, jonne sen ei pitänyt enää palata.

Sarja on lukemissa 3-2. Yhtäkkiä Lokomotiv tuntee olonsa itsevarmaksi.

– He ovat varmasti parantaneet, mutta samalla henkinen tilanne on ollut heille helppo. Heidän on ollut pakko parantaa tai muuten ei hyvä heilu. Meistä taas paistaa läpi sellainen pieni yliyrittäminen tällä hetkellä. Se pitää saada pois, Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki pohtii MTV Urheilulle.

Jokereiden hyökkääjän Jesse Joensuunmukaan helsinkiläisryhmän iso ongelma on liittynyt hetkiin, joissa jatkopaikka on ollut aivan nurkan takana. Jokerit johti niin neljättä kuin viidettä taistoa. Ote kuitenkin kirposi – molemmilla kerroilla.

Isoa kuvaa tarkistellessa huomioonotettava piirre on se, että Jokereiden päätavoite on vasta seuraavassa vaiheessa. Koko kauden onnistuminen keikkuu siinä, pystyykö Jokerit kaatamaan jättiläisen, tässä tapauksessa Pietarin SKA:n.

Kysymys kuuluu: syyllistyikö Jokerit itse siihen, mitä sen ympärillä tehdään?

Marjamäki tyrmää väitteen, että Jokereiden ajatukset olisivat hiipineet jo SKA-sarjaan.

– Ei. Ei kellään meidän kopissamme. Tiedämme kyllä, että mikä tämän homman nimi on. Tässä pitää voittaa neljä peliä, jos meinataan jonnekin mennä.

– Jalka ei ole lähtenyt pois kaasulta. Ei missään vaiheessa. Tässä pelataan kovaan tahtiin pelejä ja koko ajan pitää pystyä palautumaan. Taas on uusi mahdollisuus edessä keskiviikkona, Marjamäki sanoo, viitaten sarjan kuudenteen otteluun.

Tuolloin Jokereilla on käsissään kolmas ottelupallo. Jatkoon kun etenee neljällä voitolla.

Lue myös:

    Uusimmat