Miksi Jokerit ei pysty katkaisemaan KHL-sarjaa? Jesse Joensuulta suorat sanat

Jääkiekkoliiga KHL:n pudotuspeleissä Helsingin Jokerit karkasi parhaimmillaan jo 3-0-sarjajohtoon Lokomotivia vastaan. Nyt? Voitot ovat yhtäkkiä 3-2. Miksi Jokerit on hukannut jo kaksi ottelupalloa? Jokereiden hyökkääjä Jesse Joensuu antoi asialle oman näkemyksensä.

Maanantaina Jokereiden kannalta kaikki näytti pitkään hyvältä. Mustapaitaisella isäntälaumalla oli ote vierailijoista, jotka vain pyristelivät mukana. Kolmanteen erään lähdettäessä Jokerit johti taistoa vielä 2-1.

Sitten:

42.54, Grigori Denisenko, 2-2.
46.36, Stephane Da Costa, 2-3.

Ja Jokerit oli ongelmissa.

– Otimme liikaa jäähyjä ja meidän olisi pitänyt saada 2-1-tilanteessa seuraava maali. Olemme tuudittautuneet näissä viimeisimmissä otteluissa siihen, miten pelasimme kolmessa ensimmäisessä pelissä, Jokereiden hyökkääjä Jesse Joensuu sanoi MTV Urheilulle.

Joensuu viittasi sarjan käänteisiin. Jokerit on hukannut nyt kaksi ottelupalloa.

Miksi?

Joensuu näkee sarjakatkaisun takana henkisen kynnysmaton.

– Varmaan osa ihmisluonnetta on se, että kun jokainen alkaa tajuamaan, että ”tämä voisi olla tässä”, niin yhtäkkiä sitä ei pelaakaan mahdollisimman hyvällä tasolla tai siten, miten osaamme. En mä osaa sanoa mitään muuta. Sitten tulee jäähyjä ja erikoisia maaleja.

– Fakta on se, että kun pääsemme johtoasemaan, niin emme vain voi odottaa, että tämä sarja loppuisi. Tai että ”kunpa tämä päättyisi”. Ja sitten emme pelaa loppuun asti, Joensuu pohti.

Isossa kuvassa Jokereilla ei ole mitään hätää. Kyse ei ole pelillisistä ongelmista.

– Siihen pitää olla tyytyväinen, että olemme pelanneet nämä viisi peliä ihan ok-tasolla. Joitakin pelejä todella hyvin. Eikä kyse ole siitä, ettemmekö välittäisi tai siitä, että emme taistelisi. Kahdessa viimeisimmässä pelissä kolmannet erät eivät ole olleet riittävän hyviä, Joensuu pohti.

Henkisen kynnysmaton ylityksen lisäksi Joensuu nimesi yhden parannuskohteen ylihuomenna pelattavaa kuudetta taistoa ajatellen.

– Ylivoiman täytyy alkaa tekemään maaleja. Niitä, joita tuli ensimmäisissä peleissä. Se on iso juttu.

Lue myös:

    Uusimmat