Mainos

Syrjäytetty Zelaya yllyttää hondurasilaisia vastarintaan

Hondurasin syrjäytetty presidentti Manuel Zelaya kehottaa kannattajiaan ryhtymään laajaan vastarintaan.

Hondurasilaisten pitää osoittaa mieltään, lakkoilla ja harjoittaa kansalaistottelemattomuutta demokraattisen järjestyksen palauttamiseksi, Zelaya sanoi Guatemalassa.

- Hondurasin kansalla on oikeus ryhtyä kansalaistottelemattomuuteen. Pysykää kaduilla, se on ainoa tila jota meiltä ei ole riistetty, Zelaya viestitti kannattajilleen.

Hondurasissa vallan kaapannut väliaikaishallitus kommentoi Zelayan puheita toteamalla pitävänsä maata täysin hallinnassaan.

Maan armeijan komentaja Romea Vasquez sanoi uutistoimisto AFP:lle, että Zelaya karkotettiin maasta kuolonuhrien välttämiseksi. Jos presidentti olisi vangittu, hänen kannattajiensa tekemät vapautusyritykset olisivat vaatineet kuolonuhreja, kenraali totesi.

Hondurasin armeija ajoi vasemmistolaisen Zelayan maanpakoon kesäkuun lopulla. Kaappaus on tuomittu laajasti.

Obamaa nimitellyt ministeri erosi

Obamaa pieneksi mustaksi mieheksi nimitellyt hondurasilaisministeri on eronnut.

Vallan kaapanneessa hallituksessa ulkoministerinä jupakan aikaan toiminut Enrique Ortez sanoi syyksi Yhdysvaltojen suurlähetystön harjoittaman painostuksen. Yhdysvallat kiisti painostaneensa Ortezia.

Ortez nimitteli Obamaa useaan otteeseen "negritoksi" heinäkuun alussa, mutta pyysi Yhdysvaltojen ärähdettyä sanomisiaan anteeksi.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.