Suomalaisilla olisi vielä petrattavaa arjen ruokavalinnoissa, sanoo ravitsemusterapeutti Hanna Partanen.
Ravitsemusterapeutti Hanna Partasen tuoreessa Pienin muutoksin parempaa – helpot arjen reseptit -teoksessa (Readme 2023) pureudutaan terveellisempään kotiruokaan. Kirjassa Partanen antaa käytännön vinkkejä muun muissa kuidun saannin lisäämiseen sekä ruokavalion rasvan laadun parantamiseen.
Huomenta Suomessa tiistaina vierailleen Partasen mukaan suomalaiseen ruokavalioon kuuluu jo onneksi myös terveellisiä kotiruokia.
– Jos mietitään vaikka kaalilaatikkoa tai kaalipataa, niin niissähän on paljon kasviksia. On erilaisia keittoruokia ja perinteinen aamupala kaurapuuro on terveellistä, Partanen listasi.
Lue myös: Oletko hoksannut hyödyntää aliarvostettua pakasteruokaa? Halpaa ja hyvää!
Enemmän kasviksia ja kuituja: Kurkku, tomaatti ja salaatti eivät riitä
Kasvisten vähyys on kuitenkin edelleen ongelma monen ruokavaliossa. Kun muualla maailmassa lapsia esimerkiksi kehotetaan syömään lautaselta edes kasvikset, Suomessa sanotaan Partasen mukaan ennemminkin, että "syö nyt ainakin ne lihat, jos et muuta jaksa".