Oletko hoksannut hyödyntää aliarvostettua pakasteruokaa? Halpaa ja hyvää!
Pakastealtaasta löytyy edullinen kotimainen raaka-aine, josta voi kokata yllättävän monipuolisesti.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin aiemmin pakastekasvisten suosiosta ja käyttötavoista Suomessa. Pakastekasvikset ovat viime vuosien aikana kasvattaneet suosiotaan ja nyt, kun tuoreiden kasvisten hinnat ovat olleet nousussa, moni asiantuntija on suositellut hyödyntämään myös pakastealtaan kasvisaarteita.
Yksi pakastekasvisten ehdottomista klassikoista on tietysti pakasteherne. Moni suomalainen ei ehkä ole tietoinen, että kotimainen pakasteherne on itse asiassa kansainvälisesti kiinnostava ja arvostettu vientituote, ja sitä viedään esimerkiksi Italiaan.
Pakasteherneitä käytetään perinteisesti Suomessa esimerkiksi eri ruokien lisukkeena. Herneet taipuvat kuitenkin yllättävän monipuoliseen ruoanlaittoon.
Lue myös: Tätä aliarvostettua pakasteruokaa sinunkin pitäisi syödä useammin – hyvä ja halpa terveyspommi!
Pestopastaa ja dippiä pakasteherneistä
Vähänlaisesti energiaa sisältävät pakasteherneet sopivat mainiosti monenlaisiin suolaisiin ruokiin kuitu- ja proteiinipitoisuutta sekä makua tuomaan. Lisää herneitä esimerkiksi salaatteihin, pasta-annoksiin, riisi- ja wokkiruokiin, munakkaisiin sekä patoihin.
Myös Rouva Kasviksena tunnettu ruokatoimittaja ja kotitalousopettaja Pirjo Toikkanen on hehkuttanut pakasteherneitä "tuoreen veroisiksi" ja "loistavaksi tuotteeksi".
Helppo hernemajoneesidippi valmistuu, kun sekoitat purkilliseen (noin 270 grammaa) majoneesia pussilliseen mikrossa sulatettuja pakasteherneitä. Mausta soosi suolalla, valkosipulilla ja jalapenolla ja aja sitten sauvasekoittimella tasaiseksi.
Ruotsalaisen ravitsemusterapeutti Hanna Olvenmarkin Annos eurolla -keittokirjasta (WSOY 2019) löytyy sen sijaan löytyy helpon hernepestopastan ohje.
– Tämä on pikaruokien ykkönen! Se sopii loistavasti päiviin, jolloin aikaa ruoanlaittoon ei juuri ole, mutta nälkä kurnii ja tekee mieli jotain oikein hyvää. Pidä pakastimessa pussillista herneitä, niin sinun ei enää koskaan tarvitse ostaa noutoruokaa, Hanna toteaa pastastaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan