Pakastealtaasta löytyy edullinen kotimainen raaka-aine, josta voi kokata yllättävän monipuolisesti.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin aiemmin pakastekasvisten suosiosta ja käyttötavoista Suomessa. Pakastekasvikset ovat viime vuosien aikana kasvattaneet suosiotaan ja nyt, kun tuoreiden kasvisten hinnat ovat olleet nousussa, moni asiantuntija on suositellut hyödyntämään myös pakastealtaan kasvisaarteita.
Lue myös: Asiantuntija vinkkaa edullisen korvikkeen kurkulle ja tomaatille: "Ei kannata unohtaa"
Yksi pakastekasvisten ehdottomista klassikoista on tietysti pakasteherne. Moni suomalainen ei ehkä ole tietoinen, että kotimainen pakasteherne on itse asiassa kansainvälisesti kiinnostava ja arvostettu vientituote, ja sitä viedään esimerkiksi Italiaan.
Pakasteherneitä käytetään perinteisesti Suomessa esimerkiksi eri ruokien lisukkeena. Herneet taipuvat kuitenkin yllättävän monipuoliseen ruoanlaittoon.
