Asiantuntija vinkkaa edullisen korvikkeen kurkulle ja tomaatille: "Ei kannata unohtaa"

Asiantuntija vinkkaa edullisen korvikkeen kurkulle ja tomaatille: "Ei kannata unohtaa" 1:15 Asiantuntija vinkkaa edullisen korvikkeen kurkulle ja tomaatille: "Ei kannata unohtaa"
KATSO VIDEO: Mitä kasviksia juuri nyt kannattaa ostaa kaupasta? Asiantuntija vinkkaa kurkulle ja tomaatille edullisen korvikkeen.

Ruokakaupassa voi edelleen tehdä edullisia ja terveellisiä valintoja.

Ruoan kasvava hinta haastaa suomalaisia ostosvalinnoissaan. Miten valita ravitsemuksellisesti terveellistä ruokaa, kun useiden raaka-aineiden hinnat hipovat pilviä? 

Vinkkejä ruokavalintoihin antoivat Huomenta Suomen haastattelussa Marttojen kehittämispäällikkö Emmi Tuovinen ja Terveystalon ravitsemusterapeutti Mari Aalto.

– Säännöllinen syöminen vaatii nyt vähän etukäteissuunnittelua, siihen pitää panostaa enemmän aikaa ja sitä pitää priorisoida. Nyt kun ruoan hinta on noussut, niin näitä kaikkia tarvitaan vielä enemmän, Aalto totesi.

"Pakastevihannekset ovat nyt jopa edullisempia kuin tuoreet"

Ruokakaupoissa tiettyjen tuotteiden hinta on noussut enemmän kuin toisten. Mitä kaupasta sitten kannattaa juuri nyt valita, jos haluaa syödä edullisesti ja terveellisesti?

– Edelleenkään ei kannata sitä heviosastoa sivuuttaa, vaikka ruoan hinta onkin noussut lähes kaikissa tuoreryhmissä. Suosittelen, että eniten aikaa kannattaa viettää kasvis-, vihannes- ja hedelmäosastolla. Sieltä löytää kyllä edelleen ihan järkevän hintaisia kasviksia ruokapöytään, Marttojen Emmi Tuovinen muistutti.

Kasvisten hinta vaihtelee tietysti aina sesongin mukaan, mutta Tuovinen suositteli nyt nappaamaan kaupasta esimerkiksi punajuuria ja parsakaalia. Ravitsemusterapeutti Mari Aalto muistutti, että vihannesten ei aina tarvitse olla edes tuoreita.

– Pakastevihannekset ovat nyt jopa edullisempia kuin tuoreet, joten niitä ei kannata unohtaa. 

Suomalaiset rakastavat kurkkuja ja tomaatteja. Millä nämä hinnakkaat kasvikset kannattaisi juuri nyt korvata? Katso videolta jutun yltä vinkit. 


Katso myös koko Huomenta Suomen keskustelu edulliseen ruokaan liittyen: 

Edullista ruokaa terveydestä pihistämättä – neuvot kauppaan ja keittiöön 8:26
Edullista ruokaa terveydestä pihistämättä – neuvot kauppaan ja keittiöön.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.