Syntilista pitenee: Renault teki sopimuksen, johon kuului Carlos Ghosnin häiden järjestäminen Versailles'n palatsissa

0:37
Näin Carlos Ghosn eteni kansallissankarista roistoksi.

Vankilassa viruva autopomo ei maksanut pennin latia palatsista, jossa meni naimisiin.

Useista talousrikoksista epäilty Nissanin ja Renaultin entinen johtohahmo Carlos Ghosn on istunut tokiolaisessa vankilassa marraskuusta asti. Häntä odottaa jopa 10 vuoden vankeustuomio.

Ghosn pidätettiin sen jälkeen, kun Nissan oli tutkimuksissaan havainnut tämän käyttäneen yhtiöiden rahoja jo vuosien ajan henkilökohtaisiin menoihinsa.

Japanin yleisradioyhtiö NHK:n mukaan Ghosn olisi ostanut ja remontoinut luksuslukaaleja omaan käyttöönsä kymmenien miljoonien dollarien arvosta. Taloja ja asuntoja on NHK:n mukaan ostettu firman rahoilla muun muassa Rio de Janeirosta, Beirutista, Pariisista ja Amsterdamista. 

Viimeisimpänä käänteenä on käynyt ilmi, että Renault oli maksanut epäsuorasti Ghosnin ja hänen vaimonsa Carolen hääpaikan vuokran vuonna 2016. Kyseessä ei ollut mikä tahansa seurantalo, vaan yli 300-vuotias Versailles'n palatsi Pariisin lounaispuolella. Renault ilmoitti asiasta Ranskan viranomaisille asian käytyä ilmi heidän omissa tutkimuksissaan.

Renault ja Versailles'n palatsi solmivat vuonna 2016 yhteistyösopimuksen, johon oli kirjattu henkilökohtainen 50 000 euron etu Ghosnille.

Ghosn ei omien sanojensa mukaan ollut tietoinen, että Marie Antoinette -teemaisten häiden juhlapaikka oli peräisin Renaultin pussista. Hän ilmoitti hyvittävänsä 50 000 euron suuruisen summan palatsia hallinnoivalle taholle, joka puolestaan maksaa sen takaisin ranskalaisvalmistajalle.

Ranskan valtiovarainministerin Bruno Le Mairen mukaan Ghosn-tutkinta alkaa viimein tuottaa tulosta. Viranomaiset käynnistävät lähipäivinä auditoinnin, joka kohdistuu hollantilaiseen Renaultin ja Nissanin allianssia hoitaneeseen yhtiöön.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja