Pidätetty autopomo viruu japanilaisessa vankilassa hyvin karuissa oloissa: "Ei mikään hotelli"

0:37

Renaultia ja Nissania johtaneen Carlos Ghosnin tämänhetkinen elämäntyyli ei aiheuta kateutta.

Vakavista talousrikoksista epäiltyä Carlos Ghosnia pidetään tällä hetkellä tutkintavankeudessa tokiolaisessa vankilassa, joka on tunnettu karuista oloistaan ja ankarasta kuristaan.

Ghosnin alle viiden neliömetrin kokoinen selli on kaukana luksuslukaaleista, joihin hän on tottunut. Vankilassa vierailleen Reutersin toimittajan mukaan kylmässä sellissä on ainoastaan sänky, wc-istuin ja kaislamatto. Televisioista tai radioista ei kannata edes haaveilla, eikä vangeilla ole pääsyä myöskään internetiin.

– Sellin ei tarvitse olla mukava, koska kyseessä ei ole mikään hotelli. Se on kuitenkin siisti ja hygieeninen, Tokyo Future University -yliopiston professori Yasuyuki Deguchi kertoi Reutersille.

Terroristeja pidetty samoissa selleissä

Samoissa selleissä Ghosnin kanssa on pidetty vakavista henkirikoksista tuomittuja. Esimerkiksi Tokion metroon maaliskuussa 1995 tehdyistä sariinikaasuiskuista kuolemanrangaistuksen saaneista viimeiset teloitettiin vasta muutamia kuukausia sitten.

Ghosn pääsee peseytymään muutaman päivän välein, ja liikuntaa hänelle sallitaan puoli tuntia päivässä.

Autopomolle tuttuja vöitä tai solmioita ei itsemurhien estämiseksi sallita. Jopa pitkät kalsarit ovat samasta syystä kiellettyjä, vaikka lämmittämättömässä sellissä sellaisille voisi ollakin käyttöä.

Ghosnin vangitsemista jatkettiin keskiviikkona 10 vuorokaudella. Hänet on Japanin lainsäädännön mukaan vapautettava 23 vuorokauden kuluessa pidätyksestä, ellei syytettä ole siihen mennessä nostettu.

Ghosn pidätettiin maanantaina hänen laskeuduttua yksityiskoneellaan Hanedan lentokentälle. Eilen torstaina hänet irtisanottiin Nissanin hallituksen puheenjohtajan pestistä.

Lista rikoksista, joista Ghosnia epäillään, pitenee jatkuvasti. Jo aiemmin kerrottiin, että hän oli hankkinut Nissanin rahoilla useita ylellisiä taloja ja asuntoja ympäri maailmaa sekä ilmoittanut tulojaan väärin kymmenien miljoonien dollarien edestä taloudellisen hyödyn saamiseksi. Hän on lisäksi ohjannut noin 100 000 dollaria vuodessa siskolleen, joka on toiminut hänen "neuvonantajanaan".

Ghosnin rikosten mahdollistajana pidetään Nissanin hallituksessa istunutta Greg Kellyä, joka on niin ikään vangittuna.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja