Synkän alkukauden jälkeen Veikkausliigan kärkeen noussut KuPS vahvistuu europeleihin – "Onhan se aika pelottava kaksikko"

Kuopion Palloseura on löytämässä kauden parhaan vireensä tärkeimmällä hetkellä. Alkukausi oli vaikea, mutta viimeisestä kuudesta ottelusta kertyneet neljä voittoa ja tasapeli ovat nostaneet kuopiolaiset sarjan kärkeen.

Huuhkajissakin esiintyneen Rasmus Karjalaisen siirtyminen kauden tärkeimpien otteluiden alla Hollantiin oli tuntuva menetys KuPS:ille, mutta tyhjiötä täyttämään saapuu ensi viikolla Veikkausliigassa jo aiemmin tutuksi tullut kamerunilainen Tuco.

– Hänellä on vähän pelaamattomuutta alla, mutta vaihtoehtoja tulee lisää, ja pystymme myös välillä lepuuttamaan Lucas Rangelia, jolta löytyy loukkaantumishistoriaa. Onhan se aika pelottava kaksikko, kun joukkueessa on Rangel ja Tuco.

KuPS:ia vastaan asettuu Eurooppa-liigan karsinnoissa valkovenäläinen Vitebsk heinäkuun 11. päivä Kuopiossa.

– Viime vuonna saimme jo hyvää esimakua siitä, mihin parhaimmillaan pystymme. Kööpenhaminaa vastaan olimme jo lähellä mennä jatkoon. Nyt on uudet haasteet, mutta uskon, että meillä on parhaimmillamme eväät pärjätä, kuopiolaisjoukkueen kapteeni Petteri Pennanen ennakoi.

Veikkausliigankin suhteet tavoitteet ovat selvät.

– Ei tässä vaiheessa ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin voittaa mestaruus, Pennanen linjaa.

Kuopiolaiset pelasivat kauden neljä ensimmäistä ottelua ilman voittoja, mutta päävalmentaja Jani Honkavaara on nostanut KuPS:in Veikkausliigan kuntopuntarin kärkeen.

Honkavaara peluutti joukkuetta kauden alussa 4-4-2-muodossa, mutta toi takaisin 4-3-3-järjestelmän, jolla joukkue oli pelannut edelliset kaksi vuotta.

– Ei se edelleenkään poista mahdollisuutta käyttää 4-4-2, Tucon saavuttua joukkueeseen varmaan käytetäänkin. Nyt saimme kuitenkin selkeytettyä pelaamista ja aloitimme vain voittamaan pelejä, Honkavaara pohti.

KuPS nousi lauantain Honka-voiton myötä Veikkausliigan kärkeen. 


Lue myös:

    Uusimmat