KuPS-kapteeni torppaa puheet heikentyneestä ilmapiiristä – muuttuneella joukkueella täysi luotto mestaruustavoitteisiin: "Kaikki ovat sitoutuneita"

4:19
Urheilusuora: Petri Pasanen ja Timo Innanen esittelivät Veikkausliigan kolme kiinnostavinta joukkuetta.

Kuopion Palloseuran viime kausi huipentui railakkaisiin voitonjuhliin, kun savolaisseura voitti sen ensimmäisen pääsarjamestaruutensa peräti 43 vuoteen. Sen jälkeen KuPSin sisällä on tapahtunut suuria muutoksia, jotka eivät kuitenkaan ole aiheuttaneet harmaita hiuksia joukkueen kapteenille Ville Saxmanille.

Lokakuussa KuPS ilmoitti palkanneensa uudeksi päävalmentajakseen norjalaisen Arne Erlandsenin, kun kolme vuotta Savossa menestystä niittänyt Jani Honkavaara siirtyi kotikaupunkiinsa Seinäjoelle.

KuPSin pelaajat ovat valmentajanvaihdoksen myötä joutuneet totuttelemaan fyysisesti vaativimpiin harjoituksiin ja uuteen pelityyliin. Saxmanin mukaan 60-vuotiaan Erlandsenin uudet ideat ja toteuttamistavat ovat kuitenkin otettu lämmöllä vastaan, vaikka ero Honkavaaran aikaan onkin ollut silmäänpistävä.

– On ollut kiva tehdä juttuja taas vähän eri tavalla. Ideat ovat olleet hyviä, joten mikäs siinä. Vaihtelu virkistää. Vaihtuvuus tuo uutta energiaa, Saxman kertoo MTV Urheilulle.

– Merkittävin ero on treenimäärässä, joka on kasvanut. Treenisisällössä pyritään pitämään vauhdikkuutta ja kovaa tempoa yllä. Harjoitukset eivät välttämättä kestä niin kauaa, mutta asiat halutaan tehdä terävästi ja nopeasti. Siihen on kiinnitetty enemmän huomiota kuin aiemmin.

Ilmapiiri kunnossa?

Kauden ensimmäiset harjoituspelit ja cup-taistot eivät ole antaneet selkeää kuvaa siitä, onko norjalaisluotsin harjoittama pelityyli jo iskostunut kaikkien pelaajien päähän.

Kahdeksan maalin ja rangaistuspotkukilpailun värittämä tappio FC Interille Suomen Cupin puolivälierissä antoi nimittäin osviittaa siitä, ettei Erlandstenin viesti hänen pelaajilleen ole mennyt vielä täysin perille.

Keskikentän huippuvahvistus Nana Boateng otti kamppailussa jo turnauksen toisen ulosajonsa, mikä on herättänyt myös keskustelua pelintekijän turhautumisesta joukkueensa pelitapaan. Saxmanin mielestä ilmapiiri pukukopissa on kuitenkin ollut alusta saakka todella hyvä.

– Interiä vastaan me emme selvästikään pelanneet hyvin. Totta kai se turhauttaa. En kuitenkaan usko, että nämä tapaukset liittyvät mitenkään pelitapaan. Kyse on yksittäisistä peleistä ja pelaajista. Peleissä tunteet ottavat usein vallan, mikä voi johtaa (myös ulosajoihin), Saxman jatkoi.

– En ole aistinut minkäänlaista kitkaa pukuhuoneessa. Meillä on ollut hyvä tekemisen meininki alusta asti, ja kaikki ovat sitoutuneita hommaan. Suhde pelaajien ja valmentajien välillä on hyvä. Joka päivä me juttelemme ja pyrimme tekemään parempaa työtä yhdessä.

Tavoitteena mestaruus

Valmentajan lisäksi KuPSin pelaajanippu on muuttunut merkittävästi. Viime kauden tähtikentälliseen nimetyt Petteri Pennanen ja Luis Carlos Murillo ovat kumpikin suunnanneet muualle, ja uusia avainpelaajia on lähdetty hakemaan esimerkiksi Nuno Tomasin ja Urho Nissilän muodossa.

Mestarijoukkueen hajoamisesta huolimatta savolaisryhmässä on kova luotto veikkausliigamestaruuden uusimiseen.

– Ilman muuta, siihen tähdätään. Me haluamme olla parempia kuin viime vuonna, joten miksemme me siis voisi voittaa mestaruutta uudelleen.

– Kun uusi valmentaja tulee sisään, voivat ensimmäiset kuukaudet olla hankalia, mutta ei se enää vaikuta. Uskotaan omaan tekemiseen ja tehdään asiat kimpassa niin miten on sovittu. Se johtaa hyviin lopputuloksiin, Saxman päätti.

KuPS aloittaa mestaruuden puolustamisen HIFK-vierasottelulla keskiviikkona 1. heinäkuuta. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja