Tähtipelaaja lyttää FIFA:n hyväksymän otteluohjelman – palkintorahojen nostaminen saa myös tylyn vastauksen: "Se ei ole reilua"

Yhdysvaltojen tähtipelaaja Megan Rapinoe on ottanut kantaa otteluohjelmaan ja syyttää siitä kansainvälistä jalkapalloliitto Fifaa. 

Sunnuntaipäivästä on tulossa finaaliotteluiden juhlaa, sillä samana päivänä pelataan Copa American finaaliottelu Brasilia-Peru, Golden Cupin ottelu Yhdsyvaltojen ja Meksikon välillä, sekä naisten jalkapallon MM-kisojen finaali Yhdysvallat-Hollanti. 

Vaikka ottelut pelataan eri aikaan, Rapinoen mielestä on uskomatonta, että kaikki ottelut pelataan samana päivänä. 

Rapinoen mielestä FIFA ei kunnioita naisten peliä. 

– Se on järkyttävä ohjelma kaikille. On hirvittävä idea laittaa kaikki samalle päivälle, kaikkien jalkapallon parissa työskentelevien kannalta.

– En usko, että koemme samanlaista arvostusta, hän jatkoi. 

FIFAn edustaja vastasi Reutersin kyselyyn otteluohjelman laatimisesta. 

– Eri otteluiden sopiminen on mennyt kattavan konsultoinnin läpi, johon on kuulunut sidosryhmiä, kuului vastaus.

"Se ei ole reilua"

FIFAn puheenjohtaja Gianni Infantino kertoi perjantaina haluavansa tuplata naisten palkintorahat. 

Vaikka palkintorahat tuplataan nykyisestä vajaasta 27 miljoonasta eurosta reiluun 53 miljoonaan, jäävät ne silti hyvin kauas miesten vastaavista poteista. Vuoden 2018 miesten MM-kilpailuissa lohkovaiheen paikasta sai noin 7 miljoonaa euroa. Naisten summien tuplaantuessa, saa mestari samanlaisen summan.

Miesten mestari saa vajaat 34 miljoonaa euroa, joka on seitsemisen miljoonaa enemmän kuin käynnissä olevien naisten MM-kisojen kokonaissumma kaikista palkintorahoista.

– Se ei ole reilua. Meidän pitäisi tuplata se ja sen jälkeen tuplata uudelleen tai jopa triplata. Tuo on juuri sitä, mistä puhuin, saammeko samanlaista arvostusta, Rapinoe kysyy.

Lue myös:

    Uusimmat